evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Istoria spirilor de la începuturi până la trecerea munţilor  -  Toate celelalte popoare  -  Elegie pentru Jeromed  -  Meduza meduzelor are dreptate !  -  Corespondenţă literară  -  Omul - cu - sacul, Timpul şi... Eu !  -  Jocul  -  Bodaproste  -  Cuantum sincronicity - formula nemuririi  -  Luminile oraşului XII  -  Avocatul celui care a vrut să mă omoare  -  Greaţă  -  De aici, de sus...  -  Vatmanul - Mass Media  -  Îmbrățișare  -  Curândul  -  Fugind pe cerc  -  Upgrade "Beyond 363000"  -  În umbra sorţii  -  Mămica şi El Diablo  -  Ultima frontieră  -  Starea de trecere  -  Reactorul  -  Casa de la marginea pădurii  -  Mesajul  -  Ambiguitate clinică  -  Proiecţionistul  -  Fie-mi apa uşoară !  -  Povestea knorgului care îşi caută mama  -  Proză absurdă  -  Furnizorul de vise  -  Cum s-a născut Dumnezeu  -  Copilul Visător cu Mâinile de Aur  -  Schimbare de management  -  ªarpele de aramă (I)  -  Drum bun  -  Atalia  -  Luminile oraşului XXXI  -  Aici şi acum  -  Intoxicaţia. Investirea de novice  -  Nu este prima dată  -  Camera de la capătul holului  -  O Poveste (?) modernă  -  Viziune  -  O lumânare pentru mama !  -  Peştele albastru  -  Luminile oraşului IV  -  Fereastra din spate  -  Uezen. Echilibrul lumilor  -  Café du Marcel


...”Javră ordinară”...

Adrian BotezPublicat Vineri, 1 Octombrie 2010, ora 14:41

      ...În general, Poliţia şi Jandarmeria nu sunt instituţii statale deosebit de agreate şi admirate de către români. Şi nu de azi, de ieri. Să ne amintim despre bancurile cu „miliţieni”, de pe timpul lui Ceauşescu, spre pildă...

     

      ...Vineri, 24 septembrie 2010, cam toată populaţia României a simţit un impuls interior, asemănător cu o mustrare de conştiinţă, dublată de dorinţa de a-şi mărturisi (mai discret sau mai public) că a greşit („cu fapta, cu gândul”...), faţă de tagma poliţiştilor. E ceva cu totul deosebit/STRANIU (pentru urechile noatre „pudibondizate” de absurda-ne „răbdare”!), să-i auzi, tocmai pe „dulăii Puterii”, strigând (în cadrul „marşului neautorizat, de protest, din faţa Cotrocenilor”) atât de mângâietoarea lozincă (pentru rănile suferinţei, sărăciei/sărăcirii artificiale şi ale umilinţei noastre celei de toate zilele): „Ieşi afară/Javră ordinară”...

     

      ...”Javră ordinară”, comentau ziariştii de pe posturile TV anti-băsiste... : sensul de dicţionar/DEX, pentru cuvântul „javră”, la poziţia a doua, pentru semnificaţia figurată, s-ar aproxima semantic prin: „om lipsit de caracter”. Dar, adăugăm noi, ţinând cont de TOATĂ sintagma, adică, şi de cuvântul „ordinar/ă”: înseamnă „de rând, obişnuit/ă” (sau: CU CARE NE-AM OBIŞNUIT!!!, în modul cel mai vinovat...). Şi, în definitiv, eu nu cunosc, cel puţin în istoria mai apropiată a României, un individ mai lipsit de caracter, decât Băsescu (am mai spus: din punctul meu de vedere, după toate trădările şi nemerniciile săvârşite de acesta, faţă de Ţara şi Neamul Românesc, eu nu-i mai recunosc calitatea de „preşedinte al României”, ci doar pe aceea de „distrugător/destructor” al României şi Neamului Românesc...însă, cel puţin pentru cele de mai jos, acest lucru este destul de lipsit de importanţă!) – ...din păcate, nu cunosc nici un alt popor (cât de cât civilizat!) care să se fi obişnuit/acomodat, atâta amar de vreme, cu unul ca Băsescu, indiferent ce şi câte nemernicii fac, el şi ai lui...”ceata lui Piţigoi”!!!

     

      ...Deci, s-ar zice, poliţiştii români ar fi enunţat/afirmat un adevăr, cât se poate de evident şi într-un mod foarte firesc. Ei bine, tocmai acest „firesc”, într-o Românie situată sub zodia TOTALULUI NEFIRESC, devine suspect... (mai ales dacă este „pus pe tapet” de o „tagmă represivă”, preaplecată „sultanului”...chit că au mai existat, e drept, şi răscoale ale ienicerilor; dar aceste răscoale se finalizau SÂNGEROS, NU AMIABIL!!! - ...fie cu măcelărirea răsculaţilor, fie cu cea a sultanului, cu tot neamul lui!!!...Vasile Blaga nu a fost „decapitat”, Vasile Blaga n-a fost răzvrătit nici pe 6-7 decembrie 2009, nici acum!).

     

      Poliţiştii se află „sub comandă” 100%)!!!

     

      Dacă ar fi strigat aceste „ciudate” cuvinte” (prin excesul de violenţă...suspect la cei care nu-s săraci...ÎN EXCES!!!) profesorii, aş fi fost de acord că nimic nu miroase suspect: una la mână, profesorii sunt mai prost plătiţi decât poliţiştii, deci sunt mai disperaţi – şi doi la mână: profesorii sunt mai...”plastici”, mai inventivi-imaginativi, mai temperamentali, pentru că nu sunt şi sper să nici nu fie vreodată,... „sub comandă” 100%.

     

      ...Această expresie a disperării absolute, care ar arăta că „strigătorii/strigăreţii” nu mai au de pierdut decât...”lanţurile” (...sclavilor ucişi ori morţi, pe plantaţiile Sudului american, în veacul al XIX-lea, li se scoteau lanţurile, nu erau înmormântaţi cu ele...) - nu m-ar fi mirat nici la mitingurile ori marşurile de protest ale fermierilor (ştim cât de „plastici” pot fi şi aceştia, în exprimarea verbală, atunci când îşi strigă foamea şi umilinţa!), ba nici măcar... la mitingurile ori marşurile de protest ale medicilor, care, în intimitatea cabinetelor lor, sunt foarte inventivi şi curajoşi, în exprimare...

     

      ...Dar ei, TOCMAI EI, „dulăii” (învăţaţi, zi de zi, cu...”lanţul”, din cuşcă şi curte) care-şi apără „stăpânul” (vorba dlui Vasile Blaga, „fostul” de la M.A.I.!) - ...oricât de trădător şi cinic o fi el, „stăpânul”, oricât de netrebnic se va dovedi „stăpânul”... - ...şi ce dacă „stăpânul” îşi protejează „sereiştii” şi „sepepiştii”, cu prioritate, netăindu-le lefurile, cu 25%...?! - ... lasă, „dacă nu curge, pică...”...?! Mi-e foarte greu să cred în curajul spontan, al uneia dintre cele mai corupte tagme din România ultimului veac (n-aş vrea să generalizez, totuşi, căci ar fi păcat: există şi ADEVĂRAŢI poliţişti, care îşi riscă viaţa, în misiuni nu doar grele, fatale...ci şi umilitoare: când tot ce prind şi aduc în lanţuri, la Parchet, prin faţă - este scos, „înălbit” cu detergenţi, scabros de imorali, prin spate...! – dar, sunt sigur, aceşti ADEVĂRAŢI poliţişti nu erau la miting, ci...în misiune!...aud că, pe 7 octombrie, când este, iar, miting, poliţiştii sunt trimişi în poligoane, la...”trageri!”...şi nu „trageri” pe sub/la ferestrele Cotrocenilor!).

     

      ...În două vorbe: „NU (PREA) RIMEAZĂ!” - cel puţin atitudinal (ca „tradiţie” de breaslă/bresle”!), cuvintele de protest, de la variile manifestări sindicale, de săptămâna trecută – cu scandările poliţiştilor.

     

      ...”Stăpânul”, un individ cumplit de malefic, dar nu idiot, a refuzat, după ziua de vineri, dispozitivul de poliţişti rutieri, care-i „deschidea calea” („...la un semn...”!) şi, al naibii de calm şi chiar sictirit, „scrumează” (vorba lui Badea”), zilnic, pe fereastra Loganului său, la stopuri...Ei, asta e: mama Omida, în 2004, îi prorocise lui „El Caudillo Rumeno” că „nu va muri de moarte bună”...iar „zoon politikon” de Băsescu, am zis şi repet: nu e idiot, în schimb e întruparea egoismului/egocentrismului TOTAL, este lipsit de orice scrupule, viclean până peste orice limite şi, evident, ŢINE GROZAV LA PIELEA LUI!!!

     

      Nu se expunea el, prosteşte, să fie ţinta unui glonte rătăcit, de la...”trageri”...!!! Păi, de ce ar mai fi făcut atâta „freamăt şi zbucium”, printre pedelişti, în noaptea de 6 spre 7 decembrie 2009, ca să fraudeze (cu o neruşinare egalată doar de Roberta Anastase, pe 15 septembrie 2010, la votul din Camera Deputaţilor, pentru odioasa Lege a pensiilor, „fătată” de PDL!), alegerile prezidenţiale?! Ca să moară, ca fraierul, la...”stop”?” Îl vedeţi domniile voastre, care, în aceşti ultimi 6 ani, „l-aţi învăţat”/îl ştiţi, de-acum, pe de rost, pe Băsescu, făcând un act care să nu-i fie spre MAXIM folos?!

     

      O să-mi replicaţi că „Băsescu e impulsiv”...da, dar numai în primele momente, după actul înregistrat de creierul lui de stegozaur!...IAR NU DUPĂ TREI ZILE!!! ... sau că: „Mămăliga nu explodează”...dar vă voi aduce aminte că Serviciile Secrete...”explodează” (şi încă cum!), la comenzi oculte, din „neagra străinătate”, pe care „jupânul/stăpânul” nu o poate controla desăvârşit (nici spre Răsăritul putinian, nici spre Apusul obamian).

     

      ...Concluzia noastră, deocamdată, este că Băsescu (mongolo-khazarul cu privire de pitbull încolţit ...de o vreme încoace... – l-aţi văzut, cu faţa lui adevărată, de individ pus pe crimă...direct ”la jugulară!”, chiar şi la ceremonialul de la M.A.I., din seara de 27 septembrie 2010!!!) a învăţat „pruverbul de la rumâni”: „Dumnezeu îţi dă, dar nu-ţi bagă şi-n traistă”. Şi a decis să-şi ia soarta în mâini, să-şi creeze, cu ...„mânăriile lui”, soarta de „pirat de uscat”.

     

      ...Că tot veni vorba de fraudele din noaptea de 6 spre 7 decembrie 2009: cine a „mânărit” voturile pro-băsesciene?! Mă-nşel eu, sau, cumva, unul...VASILE BLAGA (asta, după înlocuirea lui Nica-pesedistul incomod - ...care, probabil, le-ar fi „mânărit” pentru Geoană...)?! Ei, m-am ramolit eu, sau aţi uitat domniile voastre?!

     

      ...Se mai zice:

     

      a-...că pe Blaga l-a „mazilit” Elena Udrea (nu zic, ambiţii are ea, destule şi teribil de viguroase, de „oboreancă” sadea, de ţaţă din Halele pariziene...deşi ea e, get-beget, din...Pleşcoi – ...dar, oare, nu se ţine cont DELOC că şi „Băse” , sireacul, „a dat MULT sânge de şarpe” , întru izbânda „iernaticei fraude”?!)...

     

      b-...că Băsescu se foloseşte de toţi şi, apoi, îi azvârle la gunoi, ca pe nişte măsele stricate...

     

      De acord, până la un punct. Şi ”punctul” este, de fapt, o întrebare (care naşte un şir de interogaţii...retorice): de unde ştim noi (nişte neofiţi, în politica de...”javre ordinare”!), cât de mult MAI are de dat Blaga, înafară de...M.A.I.!!! (...ca şi alt fraudator „iernatic”, Theodor Baconschi, propus, zic sursele, ca viitor şef al PDL-ului ?!)???!!! Cât potenţial de „javră” mai ascund fălcile lui dolofane – fălci care NU l-au muşcat pe „stăpân”, public (precum fălcile lui Tăriceanu, cândva...) NICIODATĂ?! Dar dacă „sărutul” de la finalul ceremoniei de la M.A.I., când a fost, cică, „decapitat” Blaga şi a fost... „capitat” alt Traian (Traian Igaş... – numai latino-romani, „la vârf”! – să-ţi vină să devii tracolog, ba chiar tracoman, chiar şi dacă n-ai vrea!), n-a fost „sărutul Iudei”, ci „semnarea cu spută” a unui nou pact”, similar celui din decembrie 2009...?!

     

      ...Îl doare în cot, pe Băsescu, de „intrarea României în spaţiul Schengen” – la care lucra, cică, Blaga, în ultima vreme! EL şi numai EL/”El Caudillo” să trăiască şi să stăpânească! „Heil Hitler!” şi „Slavă Führerului!” Numai EL contează, în toată...”javroteria” asta manelistă, numită, încă şi azi, România...(în exerciţiile sale retorice, ritmice, de la Antena 3, profesorul Athanasiu-liberalul îl tot compara, de zor, pe Băsescu, cu „împăraţii romani” şi cu Ludovic al XIV-lea şi cu Ludovic al XVI-lea...pe cine?! Pe acest sinistru derbedeu de Constanţa, cuţitar şi incendiator de Anvers - care ar sfâşia în bucăţi toată România şi ar degusta/”legumi”, între fălci, cu voluptate, fiece oscior de român, dacă ar putea...).

     

      NU UITAŢI, VĂ ROG, CEVA SIMPLU: TOATĂ LUMEA ŞTIE DE „LEGĂTURILE” (pe linie de Servicii Secrete, dar şi de Masonerie! – aproape acelaşi lucru! - cam tot atât cât Sorin Frunzăverde ori Victor Babiuc...DAR LA PUTEREA A PATRA!!!) EXTREM DE VASTE ŞI DE PREŢIOASE (în ţară şi înafară...) ALE LUI BLAGA VASILE!

     

      NU UITAŢI: BĂSESCU E „TATĂL DERBEDEILOR”, DAR NU ŞI AL DOBITOCILOR!!! N-o să-l lase „pe drumuri”, fără „misie de poliţai” (de data asta, ULTRASECRET!!!) pe „bietul şi onorabilul...şi venerabilul” VASILE BLAGA...cel care luase „o gustare” cu Berceanu şi Videanu, la Sediul M.A.I., post-frauda din 6-7 decembrie 2009...Căci, vorba bătrânului vulpoi Ion Neculce, despre trădătorul medieval Nicolae Milescu Spătariul: „e trebuitoriu” (FOARTE!) la „asemenea vremi”...de şuşanele „încovrigate” şi de carnaval, pe „muchie de paloş”!!!

     

      ...Ce-i pasă „manglitorului de Românie”, de pe 6-7 decembrie 2009, că poliţiştii de la manifestaţia spontană ar fi „întinat însemnele naţionale”?! Dar când reprezentanţii „puitului” Partid Civic Maghiar , moşit de şi înfiinţat cu binecuvântare băsesciană, „la ceas de noapte”..., în 2008 - ardeau, în 23 iulie 2010 (după discursul incendiar al popei Tökes, de la Băile Tuşnad...: ” Dacă este nevoie, secuimea trebuie să iasă în stradă pentru autonomie Socială”), steagurile României, în judeţele Harghita şi Covasna, unde era Băsescu?! Pe Lună?!

      Da' de unde! Era,”la cataramă”, jucând „brâuleţul”, cu ... Jenõ Szász, preşedintele P.C.M.!!!

     

      ...„Cascheta aruncată de pământ” , precum aruncă românul căciula de pământ (DAR NU ŞI-O ARDE! – că-l costă parale, „căciula” aia!) - când i s-au strâns, în suflet, prea multe ofuri...

      Aruncată ... la Cotroceni ! – da, e posibil să fi fost un act de provocare şi de diversiune/înscenare...dar, în plus, cum remarca şi colonelul/istoricul Mircea Dogaru, ieri, 28 septembrie, la Antena 3, cascheta cu pricina nici nu avea pe ea însemnele statale, şi „datà”...de acum 15 ani! Deci, era...”ieşită din cărţi”...

     

      ...”N-aveţi nicio scuză şi nicio scăpare!” n-or fi fost doar text de...„libret de operetă”?! – pentru ca „afacerea” adâncă, „de javre încârligate”, să fie bine mascată?! Iar „javrele” să nu se stingherească, una pe alta, din... înfruptare?! Ci să se susţină reciproc, fie şi de frica cea „sfântă” a ...”colţilor”!

     

      ...Ca să n-o lungim inutil: eu cred că poliţiştii au fost împinşi să joace într-o piesă „bulevardiero”-cotrocenistă (sunt convins că nici nu ştiu, majoritatea, ce-au jucat şi pentru cine! – deh, asta e cu „mişcarea sindicală”, în toate branşele!) – iar provocatorii au nimerit-o de minune, cu excepţia categoriei gramaticale a numărului: nu doar UNUL, ci TOŢI cei ce ne conduc, sunt „javre ordinare”!!! – iar cel invocat este doar...”vârful icebergului” nemerniciei! Nu vedeţi că, pe toţi pedeliştii, cineva i-a selectat ŞTIINŢIFIC, după COEFICIENTUL MAXIM DE POTENŢIAL „JĂVROTESC”?! Absolut toţi „din fruntea pedelistă ” mint de rup, mint cum respiră! – şi sunt „operaţi” de minima onestitate, de minima demnitate sau onoare, de minimul bun-simţ! Castraţi de orice dimensiune umană!!!

     

      ...Prin mişcarea de luni, Băsescu (precum un spărgător de ...„înaltă clasă”!) a pus mâna şi pe Poliţie, şi pe Jandarmerie – căci aceste arme „RĂMÂN SUB COMANDĂ”, iar comanda este a unei marionete băsesciene, „nevinovatul” (hlizit într-aiurea!) de Traian Igaş („dubletul traianic”, de la M.A.I.) – pus „pe tavă”, de „pila” celebră, „musiu” FALCĂ-„FINUL DOMNESC”! Nu vor mai mişca în front nici Petre Tobă, „veşca” de la Poliţie, şi nici Olimpiodor Antonescu, „deşca” de la Jandarmerie...Că doar...”oameni sunt şi ei”...şi nu le strică o funcţie înaltă, cu...”veniturile” şi „viiturile aferente”... Mai ales că „martirul” Blaga i-a „coperit” cu mantia lui...nu ştiu cât de largă, dar precis...”magică”, de sub care apar şi dispar preşedinţi, în miez de noapte!!!

     

      ...Dar cu „sărmanul Blaga” ce se va întâmpla?! Vă rog să nu-i plângeţi de milă unui ...”magician prezidenţial”, care-i face serioasă concurenţă lui ALIODOR MANOLEA! VASILE BLAGA, în jargonul masonic, „a intrat în adormire” (ca şi Babiuc, spre pildă...) – dar, de fiecare dată, când „se iese din adormire” (adică, din starea de „auto-mascare”/auto-ecranare şi refacere a forţelor şi relaţiilor oculte!) – misiunea încredinţată este CU MULT MAI VASTĂ DECÂT PRECEDENTA!!! Nu uitaţi, vorba coanei Zoiţica, atunci când îl îmbărbătează pe Caţavencu, în actul al IV-lea: ”Fii zelos, asta nu-i cea din urmă Cameră!” În cazul Blaga: “Fii zelos, alea (n.mea: din decembrie 2009) n-au fost cele din urmă alegeri!”

     

      …Dar veţi zice: “Păi, de unde să mai poată, sărmanul, dacă nu mai e la M.A.I.?!” Tocmai aici e …“şpilul”! Va fi deosebit de interesant să urmărim, de acum încolo (dacă vom putea şi ochii noştri vor răzbi prin ziduri!) TRASEUL DE “UTILITATE/UTILIZARE PREZIDENŢIALĂ” AL CELUI “SĂRUTAT ÎN NUMELE UNUI VIITOR LUMINOS”…

     

      …Viitor luminos…pentru “javre” doar…fireşte! Păi, ce-aţi crezut?!

     

      …Deocamdată, noi, “javrele complice”, am fost ADORMITE/ANESTEZIATE, cu speranţa că, dacă, oh, câtămai Poliţia şi Jandarmeria (forţe de represiune, “arme” fundamentale, într-un “stat de drept”, dar nu şi în al nostru, “de strâmb”!), nu mai ţin cu el/Băsescu – înseamnă că sfârşitul “domniei/regimului Băsescu” nu doar că este aproape, dar este unul “pecetluit”, precum al lui Ceauşescu! Şi că…putem să ne culcăm pe-o ureche (…că, parcă, până acum, am fi făcut cine ştie ce ispravă! – parcă nu tot…”culcaţi”/adormiţi am stat!!!). Şi să lăsăm, mereu, “pe alţii” să …”facă treaba” răsturnării de regim! Of, Doamne, oare am uitat DE TOT, când, în 1989, i-am lăsat “pe alţii”, ce dezastru moral şi material a ieşit, pentru România şi Neamul Românesc?!

     

      (“Blestemaţi să repetaţi” erorile, la infinit…ŞI MAI VREŢI “S-O DUCEM BINE…!!!).

     

      Dar, stimaţi concetăţeni, e un FALS! Ceauşescu “călcase pe bec” tocmai prin neascultare faţă de Masonerie, adică prin patriotismul/naţionalismul său (real sau “de paradă”, asta e o discuţie care nu încape aici!). Or, Băsescu - patriot?! Băsescu…naţionalist?! Băsescu să nu asculte de “Super-Stăpânul” care l-a întronat”, în 2004 - “Marele Licurici”?! Vorba lui Dandanache-Secătura Majoră/Dracul Şef: “Cum se poate, coniţa mea? S-ar putea să fac aşa prostie?”…

     

      …Bine-bine! Dar ce-i de făcut cu “javrele ordinare”?! Să le tot “umflăm tolba” cu “mitinguri paşnice sindicalisto-democratice”…ŞI PERFECT INUTILE?! – …ei ne râd, sfidător, în faţă, numărând…DE CÂTE ORI SUNTEM NOI (IAR) PROŞTI/”NE PROSTIM”…???!!!

     

      …De obicei, când se strâng “javrele ordinare” şi nu mai poţi respira şi călca, de răul lor, se zice: “PUNEŢI PARUL PE EI!!!”

     

      …Ce dialog, cu nişte decervelaţi/brute hămesite şi viclene, ABSOLUT IGNORANTE ŞI IRESPONSABILE, FAŢĂ DE TOT CE ÎNSEAMNĂ “ŢARĂ ŞI POPOR” - cu nişte mincinoşi de meserie şi …briganzi perfecţi?! Aşa s-a făcut la orice revoluţie mai de Domne-ajută: şi în Anglia, la 1648, şi în Franţa, la 1789…: “Puneţi PARUL pe ei!”

     

      Eu doar atât am a amenda…revoluţiile umane: după ce “persoanele-javre” nu mai sunt în funcţie, să înceapă NU măcelul oribil şi stupid, criminal (prin care VICTIMA nu se mai deosebeşte de CĂLĂU!!!) - ci…DREAPTA JUDECATĂ!

      Pentru că, după ce decad din funcţiile care i-au “animalizat” (în cel mai infernal sens: “S-a suit scroafa-n copac!”) – ei re-devin oameni. Deci, merită pedepse severe, EXTREM DE SEVERE, DAR…CORECTE ŞI ÎN “CHEIE” UMANĂ!!! Abia după ce ne vom “altoi/mirui javrele” şi ne vom da “scroafele jos din copac”, vom merita, şi noi, iarăşi, TITLUL DE NOBLEŢE DUMNEZEIASCĂ, acela de: NEAM!!!

     

      …Până atunci, nu ne deosebim radical de cei/cele pe care-i/le “alegem” şi suportăm (ba, până nu de mult, îi/le mai şi aplaudam, tembel şi manelistic!), îi/le “scărpinăm sub burţi”, simpatic, la… “modul democrato-sindicalist”.

     

      …”JAVRĂ/E ORDINARĂ/E”… : o stare naţională de dezagregare/decădere spirituală gravă/anomie perfectă, de care se cuvine să scăpăm, să ne lepădăm, ca de Satana. Cu cât mai degrabă, cu atât mai scurtă va fi…CONVALESCENŢA POST-INFERNALĂ!!!

     

© Copyright Adrian Botez
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online