evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Lumină dublă  -  Icoana  -  Uitare  -  Panica  -  Zodia de apă - Niagara poetry  -  Coana mare se mărită  -  Muzeu Apocaliptic  -  Cojocul (Cujuh)  -  Salvatorul  -  O viaţă fără început şi fără sfârşit  -  Cinci personaje în căutarea unor măşti vesele  -  Secretul  -  ...ªi la sfârşit a mai rămas coşmarul  -  Renaşterea...  -  Cum să te fereşti de urs  -  Legendele Căutării  -  Curândul  -  În căutarea lacrimilor pierdute  -  Poveste de viaţă  -  Lunea Maniacilor  -  Meduza (VIII)  -  Copilul Visător cu Mâinile de Aur  -  Children of mine  -  Sindrom de plecare sau Povestiri dintr-o cârciumă de la marginea galaxiei  -  Regele animalelor  -  Vatmanul - O pasiune  -  Corabiile lungi  -  Stiinta si tehnica  -  Masa de duminică  -  Natură moartă, cu portret  -  Anul 10000  -  Iluzia viselor  -  Bumerangul lui Zeeler  -  Trãind în cercul vostru strâmt, vã credeţi genii  -  Aura urii  -  Uitarea  -  Povestire  -  Povestea trenului  -  Eu, Singularul Absolut  -  Nu ne vom mai întâlni în toamnă, domnule profesor !  -  În căutarea zborului  -  Gândacul  -  Asura Ni, Drahan - I - Bolte de Crini  -  Drumul spre (II)  -  Plasa pe jăratic  -  Conştiinţa împăcată  -  Mesajul  -  Către a opta zi  -  Gol  -  Bodaproste


Luminile oraşului XI

Ciprian UleaPublicat Duminică, 28 Mai 2006, ora 17:46

      Facu o ultima sfortare sa se ridice si izbuti. Simti o durere groaznica in cap si o lumina alba. Deschise ochii tocmai cand cu un zgomot ingrozitor o duzina de chei ii cadeau pe picior. Brusc memoria ii reveni, vazu amortizorul Toyotei atarnat, gramada de iese si roata scoasa alaturi. Isi dadu seama ca il durea ascutit capul acolo unde il lovise de menghina, iar o cheie zdravana il lovise in glezna, simtind o durere acuta si acolo. Nici macar nu injura. Era bucuros ca se trezise, misca bratul vioi si rasturna sticla de bere. Simti burta goala. Isi reaminti ca de la 4 dimineata plecasera la surfing iar la pranz mancasera in graba, apoi el plecase la dezmembrari un amortizor pentru Toyota cea mica si se apucase sa-l monteze dupa vreo doua beri. Cum amortizorul era intepenit si treaba mergea mai greu, insa era cald, berea aluneca pe gat in jos iar el adormise ca nataraul sub banc in micul garaj. Se lasa la loc in fund apoi isi dadu seama ca avea chef sa iasa la aer si se injura ca se lasase in fund, acum trebuia sa se ridice iar sa ajunga afara si nu avea chef sa se ridice. Se intinse si parcurse cei aproape 2 metri cascand, sprijinindu-se pe maini si pe fund, ciufulit si pe jumatate adormit, cu un gust de cocleala in gura si pestisori plimbandu-se prin burta si prin cap. Numara 6 sticle de bere care se rostogoleau pe sub masina. Se intinse si dadu un cap in stalpul de lemn. Injura. Asa il gasi Chris care se stramba de ras cand vazu in ce stare era.
      - Amortizorul ala tot nu l-ai schimbat, hohoti ea. Eram sigur ca o sa adormi, ti-am zis eu ca trebuia sa o lasi pe maine. Deja te odihneai cand ti-am adus ultima bere, hohoti ea din nou. Dar gata, hai ca am facut pizza... si avem bere rece, rase ea.
      TJ se scula in picioare. Se uita la ceas. 17 si 30. Incepea sa se mai duca caldura si de-abia acum isi aduse aminte ce zi superba fusese. Si dupa mutra Christinei nici nu se terminase.
      - Mai esti in stare de o partida de surf? intreba ea.
      - Dupa o pizza si doua beri? Ai inebunit? Sigur ca da.
      - Foarte bine, ca a sunat Nick. Mergem cu totii pe plaja si peste vreo ora vin sa ne ia, le-am spus ca merge greu cu amortizorul ala... incepu sa rada din nou. Iti aduc ceva pentru cap?
      - Pizza, bere si tu... ce naiba crezi ca mai imi trebuie? Durerea de cap o sa-mi treaca dupa o tura cu plansa, stii foarte bine. Da-mi si mie ketchupul ala iute... ce vis tampit, niciodata nu am suportat sa dorm dupa amiaza zise el dar in gand si injura inca o data cu naduf, tot in gand.
     
      .................
     
     

© Copyright Ciprian Ulea
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online