evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Meduza (XII)  -  Imdiola  -  Mamal - Beciul  -  Visând cu ochiul deschis  -  Geneza  -  Somnul  -  Fereastra din spate  -  Epsilon  -  Pierduţi în ceaţă  -  Aventurile Poetului Rătăcitor : (I) Prinţul Canalelor  -  Puroi III  -  Cuantum sincronicity - formula nemuririi  -  Ulysse şi Hector  -  Striptease  -  StarCraft : Musafiri nepoftiţi  -  Noapte bună, Andrei  -  Avocatul celui care a vrut să mă omoare  -  Curcubeul  -  Transcendere  -  Nopţi albe, zile negre  -  Plastic  -  Evadare din Paradis  -  Circ  -  Război obişnuit  -  Cincizeci  -  Asaltul  -  Greaţă  -  El cu durerile şi greşelile lor  -  Sexibon  -  Mutare disciplinară  -  Gri şi roşu auriu  -  Dincolo de ceţuri  -  Poporul perfect  -  Între „Ei” şi noi, Pământul! (III)  -  Ultima frunză  -  Meduza (XI)  -  Valea blestemată  -  Scrisoarea  -  Atingeri sensibile  -  X Factor  -  Visul  -  În vizită la psihiatru  -  Sclipiri de Soare  -  Factorul "Haos"  -  Submarinul Roşu  -  Lumina de jad  -  Starea de trecere  -  Jeopardy  -  Copilul Visător cu Mâinile de Aur  -  Citadela Asociaţiei


Luminile oraşului XXV

Ciprian UleaPublicat Sâmbătă, 2 Septembrie 2006, ora 19:27

      Era prima ploaie pe care nu o ura. Se sfarsea, aerul era curat, nu avea nimic din ploile mohorate de pana acum.
      Gandurile ii zburara iarasi. Zgomotul exploziilor, senilele tancurilor, camarazii de pluton arsi. Isi aducea aminte de fiecare, de camarazii din Scoala Militara, acum morti pe front sau schiloditi care traiau din te miri ce. Isi aduse aminte de Johanna Lohan, locotenent, comandantul plutonului 4, gasita decapitata. Isi facusera atatea planuri impreuna, pentru dupa razboi, insa nu mai era nici un dupa. Isi aduse aminte de Chris. Christina Chloe DeSilva, ciuruita cu zece saptamani in urma de un adolescent intr-un costum bionic. Cladirea Ebonics se prabusise in gaura imensa cascata in locul buncarului subteran de patru nivele. 1200 de morti si 800 de raniti si disparuti, acesta era bilantul. Atacatorii nu fusesera gasiti.
      Se simtea golit de sentimente si emotii. Nu mai luase nici un contract de atunci insa simtea nevoia sa omoare, ca un animal de prada. Sa se razbune. Pe toata lumea. Dar mai intai pe Electronic Task TTR. Nu incasasera nimic pe distrugerea Ebonics.
      Franele Citroenului se auzira clar in ploaie. Poarta se deschise si din gardul viu aparu o jacheta usoara de fas rosie si niste pantaloni scurti. Ghetele din picioare erau murdare de nisip.
      - A naibi ploaie. Pasii lipaira prin baltoace. Dobitocii astia pun statii de ascultare prin tot orasul. Am dat o raita mica pe la obiectiv.
      TJ zimbi. Samantha era altfel decat Chris. Relatia lor era altfel. Amandoi pastrau o oarecare distanta. Era o relatie normala combinata cu una de prietenie stransa. Pastrau o oarecare raceala. Spre deosebire de Chris, nu faceau totul impreuna. Astazi Sam se dusese singura sa cerceteze obiectivul proaspat propus. TJ dormise mai mult ca de obicei si privea ploaia.
      Samantha zambi si ea. Era o fire blanda, dar vesela, si constatase ca TJ se lumina mereu la fata cand o vedea. In sinea ei stia ca TJ tinea la ea la fel de mult cat tinuse la Chris. El trecuse peste pierderea ei cu bine. De fapt TJ era obisnuit sa-si piarda prietenii unul cate unul. Viata mergea inainte.
      - Banii nu ii vedem noi... rise el. Dar tot strangem noi.
      - Australia sau Noua Zeelanda? rise ea.
      - Daca America nu ar deveni militarista nu as pleca din LA.
      - Daca toate ar fi bune ne-am muta in Brazilia nu? izbucni si ea in ris.
      - Deci ramane Australia sau Noua Zeelanda. Ah, sa-ti arat cum ar fi o idee sa reprogramam armele Maki 3.
      - Ok, rise ea. Mai intai fac un dus, sint plina de nisip, am dat o tura pe plaja. Ca de obicei avem bere si pizza.
      - Avem bere si pizza, zimbi el bucuros. Viata era frumoasa.
     

© Copyright Ciprian Ulea
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online