evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Povestea ţării Nucalanoi  -  Proiecţionistul  -  Mărire şi decădere  -  Lumina de jad  -  O faptă eroică fără de ecou  -  Copilul Visător cu Mâinile de Aur  -  Luminile oraşului XXV  -  Pescarul la apus  -  Întunericul vieţii  -  Hora Ielelor, Pensiune II  -  Sete  -  Bodaproste  -  Casa nebunilor  -  Depozit.02  -  În noapte  -  Mimi, Momo şi Mumu  -  Boaba de spumă  -  Nu este prima dată  -  Jazzonia : Cartea Cruciadelor  -  Ziua în care pământul s-a oprit  -  Unde dai şi unde crapă!  -  Peştele albastru  -  Aseară...  -  Lacrimi de stea  -  Penato e căutat de prieteni  -  Cunoaştere  -  Epsilon  -  Sunet pentru suflet  -  Jocul Zeilor (V)  -  Vid imprevizibil  -  Cum să te fereşti de urs  -  Nick  -  Macii  -  Regele animalelor  -  Scrisoare din Hipercubul 13  -  Pânza de paianjen  -  Virus de sticlă  -  De aici, de sus...  -  Vrăjitoarea  -  Soldatul  -  Vrăjitorul  -  Înainte ca toate imaginile să dispară...  -  Liniştea  -  Fotografii  -  Himera  -  Panica  -  Robotul  -  Universul lent  -  Casa de la marginea pădurii  -  Sclipiri de Soare


Satiră robotică

Satiră robotică
  Gabriel Leonard Sîrbu
2 fast 4 you
varianta print

Gabriel Leonard SîrbuPublicat Marţi, 29 Aprilie 2003, ora 10:05

      Chelnerul-android se apropia silentios de masa noilor venite pentru a nu deranja o eventuala conversatie între cele doua. Ajuns în dreptul mesei, frîna încetisor, apoi, dupa ce puse siguranta la roti, aseza tacticos salata de microcipuri în mijloc si cele doua portii de hard-disc împanat cu microsidiroame, totul stropit cu petrol proaspat rafinat. Sigur erau cliente cu bani, nu gluma. In zilele astea, daca comandai doua dischete si un pahar cu lichid de frîna erai deja un client bun.
      "Bon apetite" afisa micul ecran încorporat în pieptul chelnerului care, evident, încerca sa zaboveasca cît mai mult în preajma clientelor în speranta unui bacsis.
      X29, cea mai înalta dintre cele doua cliente, varsa ca din greseala si cîtiva mega de ram în contul chelnerului care, însa, continua sa le priveasc nemultumit. Oarecum suparata de nerecunostinta chelnerului-android, X29 încrunta cîteva leduri spre el, clipa în care acesta pleca la alta masa cu un scîrtîit de roti.
      - Hai-de, spu-ne-mi de ce ma-i che-mat a-ici a-sa de ur-gent?, silabisi X29.
      - X-ulet, stii ca întotdeauna am avut încredere în tine, afisa cealalta, si îmi esti ca o adevarata sora a seriei de fabricatie dar...dar...
      Si brusc afisajul se umplu de lacrimi.
      - Hai-de, R/2 C6, nu ma-i plîn-ge stii doar ca nu te las eu. Si, pentru a fi mai convingatoare, o mîngîie priteneste pe circuite.
      Dupa ce ecranul se potoli de atîtea lacrimi afisa cu litere rosiatice: - Nenorocitul de calculator ma înseala. Se pare ca si-a gasit pe altcineva, îl nenorocesc, îi sterg memoria, îl scot din priza, pe cuvîntul meu.
      Un nou val de lacrimi inunda iarasi, ecranul.
      - Cum, ne-no-ro-ci-tul, sa va-da ce îi fac eu cînd îl în-tîl-nesc. Ii, sparg mo-ni-to-rul. A-uzi tu, sa îti fa-ca u-na ca as-ta toc-mai tie; a-uzi sa îsi ga-seas-ca al-ta ro-boa-ta...
      Printre zecile de picaturi, R/2 C6 reusi sa afiseze: - Nu, nu si-a gasit nici o roboata ci ma înseala cu un robot.
      Lacrimile inundara si mai abitir ecranul sarmanei roboate în timp ce prietena ei ramase muta de uimire. Asa ceva chiar ca nu mai auzise.
     

© Copyright Gabriel Leonard Sîrbu
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online