evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Apocalipsa  -  Archeopterix  -  Meduza (II)  -  Vise în adâncuri de stâncă  -  Proză scurtă  -  Ghavany  -  Drumul care nu se vede  -  Poveste de mahala IV : A înnebunit lupul!  -  Citadela Asociaţiei  -  Poză de buletin  -  Înălţarea  -  Follow-Me  -  De aici, de sus...  -  Tata, ceasul şi căpşunile  -  La vânatoare da "Eilian"  -  Cerşetorul  -  Luminile oraşului 2 (III)  -  Legenda "OMU"-rilor  -  Ciorna  -  Lumea lui Ingo  -  În tren  -  Un moment nou sau Cădere în cap spre cerul liber  -  Groparii  -  Ambuscadă pe Uslar  -  Luminile oraşului XIX  -  Între „Ei” şi noi, Pământul! (II)  -  Muzica  -  Text experimental  -  Străinul  -  Depozit.02  -  ROV-27  -  Reactorul  -  Experienţa însoţeşte sensul ascuns al misiunii noastre  -  Luminile oraşului XXI  -  Inelul de platină  -  Molecula Vieţii de Apoi  -  Fie-mi apa uşoară !  -  Cine sunteţi?  -  Strada castelului : Câte lumi  -  Închis  -  Poveste de mahala I : Meciul  -  Copilul Visător cu Mâinile de Aur  -  Felix II  -  Fălci însângerate  -  Schimbare de management  -  Hora Ielelor, Pensiune II  -  Poveste de mahala II : Oiţa rătăcită  -  Tranzit  -  Meduza (XII)  -  Casa nebunilor


Mamal - Beciul

Mamal - Beciul
  Maria Laurenţiu Cătălin
Mamal - Oraşul
Mamal - Despărţirea
varianta print

Maria Laurenţiu CătălinPublicat Duminică, 16 Septembrie 2007, ora 15:10

      Gerul stapanise toata padurea, chiciura alba se stransese pe crengile copacilor, pe iarba lipsita de viata. Stejarii trozneau, intreaga padure rasuna de salve stridente parca iesite din mii de tobe ascunse printre trunchiuri si crengi. Din cand in cand adierea vantului imprastia chiciura mare care acum semana a zapada. Sub fiecare pom ningea, ningea fugitiv si frumos, ningea sclipitor, feeric.
      Un univers, o galaxie, o planeta, un continent, o tara, o padure, un beci, un om, savant preocupat de lume, lumea care nu de putine ori l-a dezamagit.S-a retras aici pentru ca a fost nevoit, orasul e plin de influente negative, gandirea lui stralucita avea nevoie de acest loc.Putea foarte bine sa stea in civilizatie,avea un spital privat care ii aducea sute de mii de dolari anual, insa proiectul sau era mult prea important,era capital pentru viitorul omenirii si mai mult decat atat trebuia sa ramana strict secret, o mica greseala si totul se ducea de rapa.
      Isi construise un beci, si un laborator in care statea mai tot timpul, incerca tot felul de metode pentru a influenta adn-ul uman. Dupa 20 de ani de cercetare urletul victoriei a sunat surd din asezamantul sau subteran - Am reusit! Da am reusit!
      - Trebuie sa ma calmez,trebuie sa revin cu picioarele pe pamant, nu-mi permit nici o greseala oricat de mica ar fi ea,am o misiune de dus pana la capat.
      - Mamal calmeaza-te!
      - Da am reusit!
      - Sa mai incerc odata, poate m-am inselat.
      - Of doamne ajuta-ma!
      Se intoarse la laptopul lui si mai incerca odata de data aceasta foarte atent.
      - Da,este adevarat,merge,merrrge,sunt un geniu,un adevarat geniu.
      - Mamal esti un geniu,Mamal!
      Se invartea ca un nebun prin laboratorul sau care ii servea si ca dormitor,facea gesturi largi si rapide parca intrase in transa,se punea pe marginea patului apoi in cateva secunde se ridca rapid sa mearga la laptopul sau.
      In acea zi nu mancase nimic si nici nu ii era foame,se gandea numai la descoperire, nu mai auzea nimic nu mai simtea nimic simturile sale se atrofiasera imediat ca intr-o explozie, simtea doar extaz, simtea ca toata lumea este a lui.
      Constient ca odihna il va ajuta in elaborarea planului urmator se intinse pe patul sau si adormi cu lacrimi in ochi,se trezi abia a doua zi la pranz si alerga la laptopul sau sa vada daca cumva nu a visat.
      - N-am visat, e real.
      - E cat se poate de real.
      - Si acum sa trecem la urmatoarea faza...
     
      - va urma -

© Copyright Maria Laurenţiu Cătălin
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online