evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Călătorii cu îngeri  -  Experimentul  -  Proiecţionistul  -  Crist sideral  -  A şaptea faţă a tăcerii  -  Cu preţul morţii  -  Nu vreau să fiu un erou !  -  Stiinta si tehnica  -  Fata din vis  -  Labirintul de gheaţă  -  Ultima eclipsă (I)  -  Destin  -  Istoria spirilor de la începuturi până la trecerea munţilor  -  Depozit.03  -  Uitarea  -  Feţele dragostei  -  Boaba de spumă  -  Luminile oraşului II  -  O Poveste (?) modernă  -  Copilul gheţii  -  Dona  -  Café du Marcel  -  Norma  -  Oglinda  -  Emoţia reîntoarcerii  -  Înger în oglindă  -  Dialog cu Ion Luca Caragiale  -  Război total  -  Piatra  -  Avocatul celui care a vrut să mă omoare  -  Disertaţie despre diferitele moduri de apreciere a inteligenţei  -  Lumina neagră  -  Vatmanul - Anton şi Marcel  -  Lala  -  Licuricioaia  -  Vizita  -  Flida Flado  -  Upgrade "Beyond 363000"  -  Cincizeci  -  Între „Ei” şi noi, Pământul! (IV)  -  Zei şi oameni  -  Novicele  -  Casa de la marginea pădurii  -  Panica  -  Novo Homo Sapiens  -  Punct. ªi atât  -  Follow-Me  -  Luminile oraşului XXIV  -  Schimbare de management  -  Lumânărica se pregăteşte să trăiască


Taina norilor

Ovidiu Bufnilă
ovidiubufnila.ning.com



Publicat Joi, 5 Iunie 2003, ora 10:05

      Omul din Takla Makan mi-a vorbit despre taina norilor. Pescuiam balene în îndepartatul Nord si visam ca într-o buna zi sa am mina mea de aur în Puerto Pico si sa fumez trabuc si sa nu-mi pese de nimeni.
      Omul din Takla Makan fuma pipa si scuipa într-una si-si tot mângâia chelia crapata de soare. Ma lua peste picior. Pe lânga el eram un novice. Am flecarit îndelung despre balena albastra si despre tinuturile de dincolo de Cercul Polar, unde se ridicau cetati puternice si unde traiau semintii necunoscute.
      Argatoian avea si un harpon adus de dincolo de Cercul Polar si se mândrea din pricina asta de dimineata si pâna seara. Împungea cîte un ageamiu cu harponul si hahalea de se cutremura baleniera. Cerul era vânat si din când în când strafulgera soarele. Ne încapatânam sa cutreieram apele. Argatoian mi-a salvat viata când am nimerit în inima furtunii ce maturase marile Sudului. Dupa câtiva ani, l-am reîntâlnit pe Argatoian în Mauna Lao. Tragea din pipa pe terasa unei cafenele pe care o tinea Bobolina, femeia-elefant. Bobolina tocmai încerca sa-l convinga pe bravul vânator de balene sa faca împreuna o calatorie cu balonul pâna în Puerto Pico. Eu m-am învoit sa-i însotesc si nu-mi pare rau pentru ca am avut o aventura de-a dreptul nebuna.
      Uneori îi povestesc despre asta prietenului meu care lucreaza la Arsenal. El un patimas pescar si se da în vânt dupa povesti cu fantome si cu extraterestri. Stam umar lânga umar si flecarim despre femei si despre cursele de automobile din Bulbona si despre dragonul de foc ce s-a aratat pe cerul Candorrei si despre pretul aurului, care a crescut în ultima vreme.
      De fiecare data el îmi pune aceeasi întrebare în legatura cu calatoria cu balonul si anume de ce norii ne-au trimis tocmai în Abissala. Urcându-ne la cinci mii de picioare, ne-am pierdut printre nori, busola s-a defectat si ne-am trezit în câteva clipe în Abissala.
      Bobolina si-a cumparat un peste de sticla pe care îl visa înca din copilarie, iar eu am întâlnit-o pe printesa pe care o visam pe vremea când eram ucenic la atelierele regale din Bankusai. Argatoian n-a vrut nici în ruptul capului sa ne dea vreo explicatie si lucrurile au ramas asa. Uneori când ne întâlnim încerc sa-l trag de limba, dar el râde ticalosul si, lovindu-se cu palmele peste redingota ponosita, împrastie nori trandafirii.
     

© Copyright Ovidiu Bufnilă
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online