evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Dincolo de evoluţie  -  O faptă eroică fără de ecou  -  Proiecţionistul  -  StarCraft : Musafiri nepoftiţi  -  2 fast 4 you  -  Proză absurdă  -  Theron Girradus  -  Contrapaganda  -  Citadela Asociaţiei  -  O şansă pentru câţiva  -  Acolo sus, vulbul  -  Gândacul  -  Labirintul de gheaţă  -  Castravetele  -  Starea de trecere  -  Vrăjitoarea  -  Luminile oraşului VII  -  Meditaţie  -  Întâlnirea  -  Pacientul  -  Trãind în cercul vostru strâmt, vã credeţi genii  -  Jocul meu pentru Dumnezeu şi ai lui  -  Praf minune  -  Vânătorii de poveşti  -  Luminile oraşului XVIII  -  Toate filmele româneşti au un final trist  -  Avatarul  -  Legendele Căutării  -  Frumuseţea numărului unsprezece  -  Muzica  -  Drumul spre  -  Brăduţul  -  Călătoria  -  Talent  -  Feţele dragostei  -  Istoria spirilor de la începuturi până la trecerea munţilor  -  Nebunul  -  Povestea ţării Nucalanoi  -  Corabia nebunilor  -  Mamă de duminică  -  Imdiola  -  Coşmar  -  Iza  -  Uşa de la baie  -  Viziune  -  Lumina neagră  -  Echilibrul  -  Circ  -  Dialog cu Ion Luca Caragiale  -  Pendulul municipal. "La dolce vita"


Veşnic orizont

Veşnic orizont
  Mădălina Dragomir
La lumina...
Cosas de la vita
Destin
varianta print

Mădălina DragomirPublicat Duminică, 20 Ianuarie 2008, ora 14:35

      A trecut ceva vreme…au trecut si oameni si animale, momente de rascruce, vorbe aruncate la intamplare sau cu o traiectorie excelent calculata… sunete, culori, texturi, ciocolata si fulgi de zapada, iubiri si resentimente.
     
      Niciodata nu as fi crezut ca acel punct albastru pierdut in spatiu ma va bantui pentru totdeauna. Niciodata nu as fi crezut ca poti face sclav cu un singur cuvant. Niciodata nu as fi crezut ca poti pierde fara sa ai.
     
      Si totusi... si totusi mergi mai departe, strangi totul in urma ta, le indesi intr-o punga de plastic, neagra, legata cu siretul verde de la pantoful rosu si te avanti spre orizont. Caci acesta este scopul tau, nobila ta misiune… sa atingi acel orizont...
      Pornesti pe un drum alunecos si e din ce in ce mai greu sa-ti pastrezi echilibul datorita acelei pungi de plastic, neagra, legata cu siretul verde de la pantoful rosu... si arunci... incepi cu un nume, o intamplare, arunci apoi amintire dupa amintire pana cand iti dai seama ca sacul s-a golit si nu mai are rost sa-l porti dupa tine. Si arunci si acea mult folosita punga de plastic, neagra. Pastrezi totusi siretul verde de la pantoful rosu pe care il indesi in buzunar si mergi mai departe, usor...
     
      - Capitane, de ce ne-am oprit? Trebuie sa ajungem pe planeta Sira cat mai repede. Mai este nevoie sa-ti explic motivele? Iti dai seama ca de acest lucru depinde soarta unei intregi productii?
      - Domnule ambasador, va garantez ca vom ajunge la timp. Putem acorda zece secunde unui obiect detectat de senzori…
      - Nici macar o secunda. Este posibil ca unui capitan de rangul Intai sa nu-I fie clar prioritatile? Obiect detectat de senzori?! Spre Planeta Sira, capitane… acolo este vorba despre investitii de miliarde de rumi, acolo nu este vorba despre un singur obiect, ci de mii de obiecte, piese ce fac nava asta sa functioneze. Daca productia este pierduta vei ajunge capitanul unei nave de muzeu. Reia cursul fara intarziere.
      - Foarte bine, locotenente reia cursul...
      - Capitane, senzorii au indentificat obiectul...
      - Ah, locotenente, bravo, deci s-ar fi putut face lucrul asta si fara sa ne abatem din drum...
      - Domnule ambasador...
      - Nu e nevoie sa te aperi acum, capitane. Locotenente, lumineaza-ne... ce este acel obiect?
      - Este o sfera... un camp ionic in jurul unui... siret verde...
     

© Copyright Mădălina Dragomir
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online