evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Jocul Zeilor (IV)  -  Înger în oglindă  -  Norul de argint  -  Proză scurtă  -  Război obişnuit  -  Poveste de mahala III : Foamea!  -  Uchin (fragment)  -  Poveste de viaţă  -  De aici, de sus...  -  Tata, ceasul şi căpşunile  -  Luminile oraşului 2 (III)  -  Omul invizibil  -  Imperiul Marţian contraatacă  -  Catedrala  -  Vânătorii de poveşti  -  Stăpânul - Volumul I : Răpirea zeilor  -  Bella. Moartea unui body-guard  -  Revederea de 20 de ani  -  Novicele  -  Luminile oraşului XXIV  -  Umbrele nopţii  -  Lumina de jad  -  Copilul Visător cu Mâinile de Aur  -  Povestea trenului  -  Labirintul de gheaţă  -  Cu preţul morţii  -  Casa nebunilor  -  Depozit.03  -  Povestea gândacilor  -  Diamantul  -  Taxi  -  Lacul negru  -  Uezen  -  Apocalipsa  -  Salvatorul  -  Iluzia viselor  -  Australia, ca o felie de pâine  -  Asura Ni, Drahan - I - Bolte de Crini  -  Drumul care nu se vede  -  Cojocul (Cujuh)  -  Jocul meu pentru Dumnezeu şi ai lui  -  Luminile oraşului XII  -  Gheşeft  -  Cincizeci  -  Nouăsprezece zile (II)  -  Outland  -  Comando Fox  -  Liniştea  -  Groparii  -  Proiecţionistul


Lunga vară

Ovidiu Bufnilă
ovidiubufnila.ning.comPublicat Joi, 7 August 2003, ora 10:05

      Hyeronimus din Arkantila, un zabauc, s-a prins cu Ibab Kabab ca o sa vâneze Marele Rechin Alb într-o zi de vara. Tin minte ca starostele cersetorilor s-a îndoit de aceasta si nici în ruptul capului nu a vrut sa puna ramasag. Eu m-am dus în Komarovka sa cumpar niste sare de Luna de la un smecher de fotograf. Fotograful avea o teasta rosie si luptase în Razboaiele Purpurii acum doua sute de ani. De cum am intrat în pravalia lui m-a tintit cu archebuza. M-a facut cu ou si cu otet si m-a amenintat în fel si chip. A zis ca m-a simtit dupa miros ca as fi omul lui Ibab Kabab si ca precis am de gând sa-l scurtez de cap ca sa-i fur comoara. Eu am devenit dintr-odata foarte curios dar si tremuram ca varga pentru ca nebunul parea sa nu se codeasca în vreun fel, gata fiind sa ma plumbuiasca. Caldura verii l-a mai molesit un pic si, dupa ce a dat pe gâtlej o dusca buna de bere, m-a tras dupa el în haznaua lui sa-mi arate comoara. Era o balerina de tinichea. Cum actionai un arcusor, balerina facea niste piruete ametitoare si-ti arunca bezele de mucava. Fotograful mi-a întins o papacioca sa trag si eu un fum ca barosanii si pe urma mi-a bagat sub nas o halba rece, rece. Toata viata o sa-mi aduc aminte de nebunul ala. Cum stateam tolaniti pe terasa lui bine scorojita si flecaream de una, de alta, a coborât din cer un calator. Ala avea un geamantan cât toate zilele si o grozavie de puscoci. Si-a oprit elicea si, încruntându-se la fotograf, i-a zis printre dinti sa scoata balerina la interval. Eu m-am facut mititel, mititel dar am rasuflat usurat în cele din urma ca nu pe mine ma cauta fiorosul calator.
      Fotograful nici n-a vrut s-auda si-n doua minute a zacut lat într-o balta nasoala de sânge. Calatorul s-a apropiat de mine si m-a mirosit cu trompa lui rozalie. A mârâit nu stiu ce si apoi si-a luat zborul cu tot cu balerina.
      Niste navigatori care tot faceau zarva cu o ghilda au pus laboiul pe mine si m-au tinut sapte zile si sapte nopti pe mâncare si bautura sa le fac curat în santina si sa frec bine de tot toata rugina de pe punte. Pâna la urma am ramas toata vara cu ei si am trecut prin tot felul de aventuri care v-ar face sa va-nghete inimioara-n piept.
      Acum, de ce sa mint? L-am vazut pe Hyeronimus într-un târg de sclavi. Îl tot pocnea un burdihonos cu o cravasa de piele. Hyeronimus urla ca din gura de sarpe dar eu m-am facut ca nu-l recunosc si m-am dus cu navigatorii aia sa ne zgâim la cometa Bantusalian care tocmai iesea din gura universului plin de universuri.
     

© Copyright Ovidiu Bufnilă
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online