evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Eu şi Cu Mine  -  Între „Ei” şi noi, Pământul! (V)  -  Lumea de sus  -  Robotul  -  La lumina...  -  Solilocviu  -  Arma secretă  -  Valea însângerată  -  Sinucigaş plătit  -  Ceasul voinicului  -  Luminile oraşului XV  -  Luminile oraşului 2 (I)  -  Principiul alibiului  -  Fragmentalism  -  Uitarea  -  Povestea gândacilor  -  Tahiji  -  Luminile oraşului III  -  Bumerangul lui Zeeler  -  Lacul negru  -  Ancheta  -  Australia, ca o felie de pâine  -  Cum le văd "ei" pe "ele" în Galeria de artă "Trei Salcâmi"  -  Lacrimi de stea  -  Penato e căutat de prieteni  -  Fără doar şi poate  -  Iubirea de pe Venus  -  Mamal - Despărţirea  -  Nebunii lui Arrianus  -  Concurenţă neleală  -  Zori  -  Odă pentru Măria Sa, Îngerul nostru  -  Macii  -  Luminile oraşului XIV  -  Război obişnuit  -  Acolo unde s-a oprit metroul  -  Vizita  -  Experienţă pecuniară  -  Omul apropiat  -  Luminile oraşului XVIII  -  Partida de bridge  -  Comando Fox  -  Universul lent  -  Cristerra  -  Luminile oraşului XXI  -  Străinul  -  Sindrom de plecare sau Povestiri dintr-o cârciumă de la marginea galaxiei  -  Copilul Visător cu Mâinile de Aur  -  Luminile oraşului XXIII  -  Praf minune


Fabrica de vise

Fabrica de vise
  Rene Tinescu
Pânza de păianjen
Jocul
Catedrala
Planeta ascunsă
Piese de muzeu
varianta print

Rene TinescuPublicat Duminică, 14 Martie 2010, ora 11:06

      22 mai 2099. O zi mare în oraşul nostru. Se deschide oficial Clubul “Fabrica de vise”. După lungi aşteptări şi locuitorii din oraşul nostru vor avea parte de cea mai în vogă sursă de distracţie pentru adulţi. Se spune că aceste cluburi au darul de a creea « o lume mai bună ».

      Lutero porni şi el spre cladirea impozantă cu şapte etaje unde-şi avea sediul clubul « Fabrica de vise ». Cu 100 de euro în buzunar, intră emoţionat în holul poavazat de la parter. Îşi cumpără un tichet de toţi banii şi se îndreptă spre lift. Acesta porni pe nesimţite şi se opri direct în faţa uşii cu numarul 14. Exact numărul de pe tichetul său. O încăpere mare, cu un birou şi un calculator în mijloc, cu geamuri mari, un pat lângă perete. Se aşeză la birou şi începu să completeze rapid mai multe formulare lungi şi indiscrete uneori.

      - Domnule Lutero, veţi petrece la noi cele mai interesante experienţe de viaţă de care n-aţi avut niciodată parte. Cu datele introduse în calculator vi s-a creat un scenariu special. Trebuie doar sa spuneti ce doriti sa fiti şi veti fi!

      Listă la final un exemplar din contract, îl semnă şi-şi puse ochelarii speciali pe ochi. Era un accesoriu indispensabil pentru această aventură…

      Totul părea atât de real încât uită de tot şi de toate câte au fost înainte. Se lăsa purtat de acţiunea din universul său : avea o funcţie de conducere, făcea deplasări internaţionale în interes de serviciu, pleca în concediu cu soţia în cele mai exclusiviste staţiuni din Europa, avea un Audi A8, o sănătate de fier şi un corp atletic de invidiat…

      După trei ore fu trezit. O asistentă îi luă ochelarii şi îi oferi un pahar cu apă. Cu greu îşi putu reveni. În primele minute nu putea face distincţia între vis şi realitate.

      - Beţi un pahar cu apă. O să vă reveniţi.

      - Se poate salva ?

      - Sigur. Când reveniţi, totul merge mai departe.

      Lutero plecă agale spre casă cu amintiri proaspete şi atât de « reale » încât rememoră cu plăcere cele mai interesante episoade.

      Reveni la club dupa câteva zile, apoi din ce în ce mai des. I se pare că lumea aceia este mai bună de o mie de ori decât cea reală în care de-abia se descurca de la o zi la alta. Îsi luă inima în dinţi şi într-o zi puse această întrebare :

      - Există posibilitatea de a rămâne mai mult timp aici ? Vreau să zic o perioadă ceva mai lungă…

      - Da, dar trebuie să discutaţi cu domnul Nork. Îl găsiţi la ultimul nivel.

      La ultimul etaj se afla un singur birou, al directorului Clubului « Fabrica de vise ».

      Intră. În spatele biroului se afla un bătrânel scund şi gras cu ochi mari şi galbeni. « Ciudată creatură » gândi tânărul. De parcă i-a citit gândurile, domnul Nork luă o înfăţişare radical schimbată : înalt, tânăr cu un zâmbet cuceritor pe buze.

      - Înţeleg că doriţi să rămâneţi la noi mai mult timp.

      - Da, aşa este. Ştiţi, mă simt foarte bine aici şi regret de fiecare dată că timpul trece atât de repede…În interior fac atâtea lucruri într-un interval de timp atât de scurt iar când revin …

      - Vă înţeleg. Nu sunteţi nici primul şi cu siguranţă nici ultimul care doreşte o prelungire nedeterminată la noi. Tot ce trebuie să faceţi este să semnaţi acest formular prin care sunteţi de acord să vă clonăm.

      Domnul Nork făcu o pauză pentru a studia efectul vorbelor sale, apoi continuă :

      - Clona vă va ţine locul acasă. Apelăm la aceasta soluţie pentru a nu creea un dezechilibru în viaţa dumneavoastră. În timpul acesta dumneavoastră veţi sta aici cât poftiţi.

      - Şi clona va ştii ce are de făcut ?

      - Bineînţeles, cum să nu ? Ele fac întotdeauna lumea mai bună. Nu supără pe nimeni.

      Lutero semnă şi se grăbi spre uşa cu numarul 14. Avea atâtea de facut…

     

© Copyright Rene Tinescu
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online