evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Pierduţi în ceaţă  -  Vatmanul - Mass Media  -  Regele animalelor  -  Luminile oraşului 2 (III)  -  Trenul  -  Fragmente de... viaţă  -  Ceasul ispitirii  -  Unii îmi zic Charon...  -  Accidentul  -  2 fast 4 you  -  Poveste de culcare  -  Upgrade "Beyond 363000"  -  Claviaturi  -  Nu ne vom mai întâlni în toamnă, domnule profesor !  -  Partida de bridge  -  Drumul spre  -  Înainte ca toate imaginile să dispară...  -  Războiul lumilor  -  Atingeri sensibile  -  Re-insecţie  -  Cerc la persoana întâi  -  Improvizaţie (teatru burlesc)  -  Chat Room  -  Mărire şi decădere  -  Andru  -  Lacul negru  -  Revederea de 20 de ani  -  Gender X  -  Călătoria  -  Înălţarea  -  Luminile oraşului XXIII  -  Schimbare de management  -  Portiţa  -  Povestea unui ceas  -  Omul invizibil  -  Conştientizarea  -  Brăduţul  -  O scânteie într-un ocean de linişte  -  Strada Cosmos  -  Natură moartă, cu portret  -  În noapte  -  Mimi, Momo şi Mumu  -  "ªi caii se împuşcă, nu-i aşa ?"  -  Noapte bună, Andrei  -  Luminile oraşului XV  -  Principiul alibiului  -  ªarpele Midgardului  -  Mamal - Beciul  -  La vânatoare da "Eilian"  -  În beci


Taxi

Taxi
  Hristu Bordeianu
Colecţionarul
Printre oameni
Inelele lui Saturn
varianta print

Hristu BordeianuPublicat Miercuri, 8 Decembrie 2004, ora 21:23

      O noapte linistita, o noapte cu luna plina în Central City. Se parea ca toti locuitorii orasului dormeau. Toti, mai putin soferii de taxi.
      Raz era îmbracant elegant. Era o seara importanta pentru el pentru ca urma sa o ceara în casatorie pe Thali, prietena lui de aproape doi ani. Acum îsi permitea. Acum putea sa-i ofere totul: o casa, o avere, poate si un copil. Cînd o cunoscuse, lucrurile stateau cu totul altfel. În urma cu doi ani era aproape falit, cu mintile si visele stoarse. Începuse chiar sa se gîndeasca la sinucidere. Si cînd era gata sa o faca, l-a întîlnit pe barbatul acela care l-a adus la linia de plutire si l-a ajutat sa devina ceea ce este acum. Firul gîndurilor sale fu întrerupt însa de taxiul care opri în fata lui.
      - Va duc undeva, domnule? întreba soferul.
     
     


     
      În cealalta parte a orasului, Victor îsi scoase telefonul din buzunar si se pregati sa formeze numarul companiei de taxiuri. Era multumit de viata lui de pîna acum. Muncise mult sa ajunga pîna aici, iar rasplata era pe masura. Patronul sau era cel care îl ajutase cel mai mult, iar Victor se simtea dator fata de el. Dar oricît de îndatorat se simtea, patronul sau îi ceruse un singur lucru. Victor arunca aceste gînduri si forma numarul de telefon. Mai întîi un sase, apoi un altul si un altul. De partea cealalta era întotdeauna cineva.
     

© Copyright Hristu Bordeianu

Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online