science-fiction fantasy poezie eseu interviu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Extratereștrii alienați  -  Poveste cu un zmeu  -  Masa de duminică  -  Fugind pe cerc  -  Meduza (IV)  -  Războiul  -  Omul cu păsări  -  Vikingul  -  Jocul Zeilor (VIII)  -  Arma secretă  -  Vânzătorul de ghilotine  -  Muribundul  -  Turnul de calcar  -  Program de criză  -  Vânătoarea  -  Somnul  -  Mămica și El Diablo  -  Fata mării, Poliana  -  Pure Evil  -  Cum s-a născut Dumnezeu  -  Nebunii lui Arrianus  -  Cel care nu mai e  -  Solilocviu  -  Jazzonia : Cartea Cruciadelor  -  Groparii  -  Fals editorial  -  Câmpul de luptă  -  Invizibilul  -  Peștera II  -  A șaptea față a tăcerii  -  Imdiola  -  Nu ne vom mai întâlni în toamnă, domnule profesor !  -  Sete  -  Praf minune (III)  -  O dimineață perfectă  -  Jocul  -  Sub nori  -  Fără doar și poate  -  Colecționarul de îngeri  -  Fragmentalism  -  Între „Ei” și noi, Pământul! (III)  -  Resacul Timpului  -  Luminile orașului XXXII  -  Casa de la marginea pădurii  -  Călătoria  -  Omul-care-stătea-cu-nasul-în-flori  -  Jocul Zeilor (VII)  -  Norul de argint  -  Simbioza  -  Omul invizibil


Premiile "Vladimir Colin"

Traian BădulescuPublicat Joi, 14 Decembrie 2006, ora 09:04

      
      Luni, 11 decembrie, Libraria “Carturesti” (Str. Arthur Verona nr. 13, Bucuresti) a gazduit cea de-a treia editie a decernarii premiilor “Vladimir Colin”, pentru literatura Science Fiction româneasca.
     
      Cei noua autori nominalizati au fost:
      Lucian Dragos Bogdan,
      Sebastian A. Corn,
      Robert David,
      Dan Dobos,
      Radu Pavel Gheo,
      Bogdan Gheorghiu,
      Ana Maria Negrila,
      Florin Pîtea,
      Sergiu Somesan.
     
     
      Juriul alcatuit din Ion Hobana (presedinte), Catalin Badea Gheracostea, George Ceausu, Mircea Oprita si Liviu Radu a luat în discutie volumele aparute în perioada 2002-2005.
     
     
      Premiile au fost urmatoarele:
     
     
      Premiul I – Dan Dobos, pentru trilogia Abatiei (aparuta la editurile Nemira si Media-Tech)
     
     
      Premiul II – Sebastian Corn, pentru volumele “Imperiul Marelui Graal” (Editura Amaltea) si “Cel mai înalt turn din Baabylon” (Editura Nemira)
     
     
      Premiul III – Florin Pîtea, pentru volumele “An/Organic” si “Necropolis” (Editura Amaltea)
     
     
      Amintim ca initiativa instituirii Premiilor “Vladimir Colin” apartine prietenilor eminentului scriitor disparut în urma cu cincisprezece ani, Ion Hobana si Gerard Klein, acesta din urma renuntând la drepturile de autor pentru trei carti aparute în România, în scopul finantarii premiilor. El a fost si în acest an principalul sponsor, fiind secondat de editurile Amaltea si Tritonic.
     
     
      “Ar fi de dorit sa nu mai treaca patru ani pâna la urmatoarea editie. Juriul spera ca va putea decerna, anul viitor, premiile pentru volumele aparute în 2006”, a declarat scriitorul Ion Hobana.

Sursa :   RoFandom
Comentarii (2)  
BBlouk
Joi, 15 Mai 2008, ora 21:24

Nu am gasit pe tot netul nici o fotografie a lui Vladimir Colin - oare prietenii sai nu ar vrea sa publice o poza a scriitorului?
Indiferent de activitatea politica, a încîntat generatii de copii cu basmele lui, iar în litertura SF ramîne o referinta.

Quentin di Falco
Marţi, 11 Martie 2008, ora 03:42

Vladimir Colin a fost un sinistru stalinist ce avea misiunea de a ataca postul de Radio Europa Libera in presa anilor 50 -60. Facea parte din grupul de Kominternisti cu Jules Perahim, Aurel Baranga, Nina Casian, Yvonne Hasan, Petre Solomon, Crohmalniceanu, etc. Interzis de intrare in Franta, reuseste cu greu sa capete viza pentru a face cateva vizite la Paris.

Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2014 Arhiva SFera Online