evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Vrăjitoarea  -  Mutare disciplinară  -  Chat Room  -  Improvizaţie (teatru burlesc)  -  Sclipiri de Soare  -  Necunoscutul intrigant  -  Punct. ªi atât  -  Ultima eclipsă (II)  -  Altă Poveste(?) modernă  -  Starea de trecere  -  Hoţul de timp  -  Aedes  -  Ultimul Paradis  -  Stiinta si tehnica  -  Valea însângerată  -  Strada castelului : Câte lumi  -  Întunericul vieţii  -  Povestea unui ceas  -  Portiţa  -  Închis  -  Legenda "OMU"-rilor  -  Îngerul cenuşiu - Zora  -  Tocăniţa de ciuperci  -  Duel în Lumea Visurilor  -  Brăduţul  -  Poetul cerşetor  -  Claviaturi  -  Între „Ei” şi noi, Pământul! (II)  -  Legendele Căutării  -  Drumul spre  -  Pure Evil  -  Moştenire de familie  -  Colecţionarul  -  Licuricioaia  -  Arta fugii în cinci acte  -  Diamantul  -  Luminile oraşului XXXI  -  Rapsodia  -  Jocul Zeilor (III)  -  Copilul gheţii  -  Meduza (V)  -  Cadou pentru regele Isrunului  -  Uezen  -  Bătălia pentru supravieţuire  -  Mamă de duminică  -  Vânzătorul de ghilotine  -  Omu' nostru de "sus"  -  Renaşterea...  -  "ªi caii se împuşcă, nu-i aşa ?"  -  Bella. Moartea unui body-guard


Partenerul meu de viaţă, internetul!

Internetul este considerat de o parte dintre americani ca substitut al unui partener

News TeamPublicat Duminică, 28 Octombrie 2007, ora 08:01

      În loc sa-şi caute “sufletul pereche” unul din patru americani preferă să considere internetul un substitut perfect al unui partener real, arată un studiu publicat miercuri. Printre cei care nu au în prezent o relaţie stabilă, procentul este şi mai ridicat: 31 la sută. Nu s-au înregistrat diferenţe de opinie între femei şi bărbaţi dar a fost o diferenţă bazată pe opiniile politice. 31 la sută dintre cei care se consideră « progresişti » au fost în favoarea ideii Internetului văzut ca un substitut al unui partener, pe cînd doar 18 la sută dintre cei care se consideră « foarte conservatori » au fost de acord cu ideea propusă. Poll-ul online, care observat atitudinile oamenilor cu privire la Internet, a fost realizat de Zogby International şi 463 Communications.
     
      Studiul a mai relevat şi faptul că există persoane care ar fi de acord să li se implanteze un chip în creier - bineînţeles, numai dacă procedura nu implică riscuri - pentru a avea acces direct la internet. Cam 11 la sută au fost de acord, dar mai mulţi bărbaţi (17 la sută) decât femei (7 la sută). Tot legat de chip-uri, aproximativ unul din cinci americani interogaţi au răspuns că ar fi de acord cu implantul unui chip în creierul unui copil de 13 ani sau mai mic, pentru a-l putea supraveghea.
     
      Cam jumătate dintre americanii care au participat la studiu sunt de părere că anumite videoclipuri disponibile pe internet ar trebui să fie controlate de guvern. Cu privire la modul în care ar trebui să se facă acest lucru, 29 la sută au zis că metoda cea mai bună este cea pe care o folosesc televiziunile pentru a cenzura anumite materiale iar 24 la sută au zis că videoclipurile ar trebui să aibă un sistem de rating online similar cu cel folosit de industria filmului. 36 la sută au zis că blocarea videoclipurilor de pe internet ar fi o acţiune neconstituţională.
     
      În mod surprinzător, 10 la sută dintre participanţii la studiu au declarat că utilizarea internetului îi face să se simtă mai aproape de Dumnezeu iar doar 6 la sută au zis că îi îndepărtează.
     
      Printre cei cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani, 78 la sută au declarat că au un profil pe un site de tipul reţea de socializare (ex.Facebook, MySpace etc). Mai mulţi Democraţi (32 la sută), decât Republicani (22 la sută) au admis că posedă astfel de profiluri
     
      Partea mai amuzantă a studiului a fost cea în care participanţii au fost rugaţi să decidă dacă anumite vedete de la Hollywood sunt mai sexy decât iPhone-ul. În această privinţă vedetele pot sta liniştite pentru că sunt încă în fruntea clasamentelor. Halle Berry, Scarlett Johansson şi Patrick Dempsey sunt mai sexy decât iPhone-urile. Berry a primit 27 la sută din voturi, Johansson 17 la sută şi Dempsey 14 la sută. iPhone-ul a fost la egalitate cu Derek Jeter la 6 la sută. News.com a speculat că probabil cei care au considerat iPhone-ul mai sexy decât vedetele enumerate mai sus sunt probabil aceleaşi persoane care cred şi că internetul poate substitui un partener de viaţă.
     
      Studiul, efectuat de pe data de 4 până pe 8 octombrie, a comparat răspunsurile a 9,743 de adulţi de pe tot teritoriul ţării, şi are o marjă de eroare de plus sau minus unu la sută.

Sursa :   Gandul
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online