evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
ªi vremea vine ca să plângi  -  Ion cel fericit  -  Decablat  -  Poetul cerşetor  -  Meduza (XI)  -  Ultimul Paradis  -  Luminile oraşului  -  Mamal - Oraşul  -  Legendele Căutării  -  Un viol ratat (Din neant)  -  Povestea trenului  -  Umbrele nopţii  -  Strada inocenţilor  -  Praf minune (III)  -  Muzeu Apocaliptic  -  Toate celelalte popoare  -  Orb  -  Antarctic City  -  Jocul Zeilor (IV)  -  Caiet de regie  -  Lala  -  Cadou pentru regele Isrunului  -  Stâlpnicul  -  Păsări de pradă  -  Improvizaţie (teatru burlesc)  -  Luminile oraşului XVIII  -  Luminile oraşului VII  -  Sfârşitul lunii  -  Elegie pentru Jeromed  -  Amintiri trecute şi viitoare  -  Pierduţi în ceaţă  -  Visul  -  Înger în oglindă  -  Sedrina  -  Aripile din cer  -  La vânatoare da "Eilian"  -  Gena morţii este instituirea metafizicii moderne  -  Apariţie editorială: Victoriţa Duţu - "Ilinca"  -  Concurenţă neleală  -  Întâlnirea  -  Emoţia reîntoarcerii  -  Accidentul  -  În tren  -  Luminile oraşului XVII  -  La copcă  -  Transcendere  -  Fotografii  -  Vânătorii de poveşti  -  Mămica şi El Diablo  -  Om vs. cyborg


Microsoft vrea Yahoo! pentru 44 de miliarde de dolari

News TeamPublicat Duminică, 3 Februarie 2008, ora 13:04

      Microsoft, cea mai mare companie producatoare de software din lume, a oferit companiei americane Yahoo 44,6 mld. $ in cash si actiuni, aceasta tranzactie putand deveni una dintre cele mai importante din istoria SUA.

      Microsoft a oferit 31$ pe actiune, ceea ce reprezinta cu 62% mai mult decat valoarea actiunilor Yahoo de joi, relateaza presa internationala.

     

      Miscarea vine dupa ce surse din piata au anuntat ca oficiali ai Microsoft le-ar fi propus reprezentantilor Yahoo, in negocieri informale, "o achizitie cat se poate de amiabila". Surse din piata internationala spun ca firma de avocatura care sustine Microsoft in aceasta incercare de preluare este Goldman Sachs.

     

      Daca achizitia va avea loc, ar reprezenta una dintre cele mai mari tranzactii din istoria SUA si cea mai mare tranzactie dintre doua companii din industria IT.

     

      "Avem un respect profund pentru Yahoo si impreuna consider ca vom putea oferi clientilor nostri si publisherilor solutii nemaintalnite pana acum pe piata. De asemenea, impreuna vom ocupa o pozitie mult mai buna pe piata online", a declarat Steve Ballmer, directorul executiv al Microsoft, adaugand ca impreuna cele doua companii ar putea genera venituri din publicitate mult mai mari.

     

      "Viata, afacerile si chiar interactiunile sociale au fost transformate de Internet, iar Yahoo a avut si are un rol hotarator in aceasta industrie", a declarat Ray Ozzie, director pe segmentul software al Microsoft.

     

      In aceasta saptamana Yahoo a anuntat ca va disponibiliza 1.000 de angajati in 2008.

     

      Atat Microsoft cat si Yahoo au pierdut cota de piata in fata celui mai mare rival, Google. Valoarea actiunilor Yahoo a scazut cu 30% in ultimele 12 luni, in timp ce actiunile Google au continuat sa creasca.

     

      Actiunile Yahoo au explodat cu 56% dupa cererea de preluare facuta de Microsoft (Update 1)

      Actiunile Yahoo au inregistrat o crestere de 56% inainte de deschiderea pietei, pana la 29,95$, ca urmare a anuntului oficial venit din partea Microsoft, care a oferit pentru preluarea Yahoo 44,6 mld.$, conform WashingtonPost.

      In intreg anul 2007, actiunile Yahoo pierdusera 30%.

     

      Yahoo ar putea accepta oferta de 44,6 mld. $ de preluare din partea Microsoft, ca urmare a presiunilor venite din partea investitorilor dezamagiti de performantele companiei din ultimii ani precum si a previziunilor slabe pentru 2008, sunt de parere analistii de pe Wall Street.

      Microsoft a mai facut in ultimii ani oferte catre manageriatul Yahoo dar, prin aceasta oferta anuntata public, cea mai mare companie producatoare de software din lume spera sa "treaca" de conducerea Yahoo si sa ajunga la investitori. Acestia din urma, nemultumiti de prestatia Yahoo din ultima perioada, ar putea forta conducerea Yahoo spre o vanzare catre Microsoft, spun analistii citati de Bloomberg.

     

      Aceeasi miscare a facut-o Murdoch in urma cu mai multi ani pentru a putea cumpara Dow Jones de la familia Bancroft.

     

      "Oferta de achizitie arata cat de serios iau oficialii Microsoft expansiunea Google. Yahoo este din ce in ce mai vulnerabila, iar investitorii isi pierd rabdarea", este de parere Jordan Rohan, analist al RBC Capital Markets din New York.

     

      La nivel strategic, analistii sunt de parere ca aceasta miscare s-ar putea dovedi benefica, intrucat Yahoo si Microsoft trebuie sa isi combine brandurile pentru a putea concura cu gigantul american Google.

     

      Oficialii Microsoft au declarat vineri ca au identificat patru segmente de business din care cele doua companii combinate ar putea genera afaceri anuale de cel putin 1 mld. $. Divizia de Internet a Microsoft pierde anual 1 mld. $, analistii subliniind ca achizitia Yahoo ar putea rezolva aceasta problema.

     

      "Microsoft se afla si ea sub presiunile investitorilor, din cauza pierderilor diviziei online a companiei si a diminuarii continue de cota de piata in fata Google. Oferta catre Yahoo scoate in evidenta si o nota de disperare din partea Microsoft", a declarat Thomas Radinger, manager al fondului de investitii Pioneer Investments din Munchen.

     

      "Este totul un mare joc de noroc, intrucat o achizitie de asemenea magnitudine ar putea dura ani pentru a fi asimilata complet de cele doua companii", a continuat Radinger.

     

      Oficialii Microsoft au declarat ca in cazul in care Yahoo accepta preluarea, nu vor intampina nici o problema din partea organismelor de reglementare internationale, iar tranzactia s-ar putea finaliza in 2008. Pe de alta parte, Comisia Uniunii Europene, unul dintre organismele de reglementare de la care Microsoft ar trebui sa primeasca girul, nu a comentat.

     

      Pietele targetate de Microsoft, Yahoo si Google se vor dubla pana in 2010, atingand o valoare globala de 80 mld. $, conform Bloomberg.

     

      Oficialii Yahoo au confirmat vineri ca au primit o oferta nesolicitata de preluare din partea Microsoft si au anuntat ca vor lua in considerare posibilitatea de a accepta oferta, in valoare de 44,6 miliarde dolari, a scris presa internationala.

      Yahoo a aratat intr-un comunicat ca boardul companiei va evalua propunerea "cu atentie si promptitudine, in contextul planurilor strategice ale Yahoo si va lua cea mai buna decizie pentru a creste valoare pe termen lung pentru actionari".

     

      Actiunile competitorului principal al Microsoft si Yahoo, Google, au scazut cu 1,7%, iar cele ale Microsoft s-au diminuat cu 2% inainte de deschiderea pietei, vineri, ca urmare a anuntului facut de cea mai mare companie producatoare de software din lume, care a oferit 44,6 mld.$ pentru preluarea Yahoo.

     

      Valoarea actiunilor Google scazuse si joi cu 6,5%, dupa ce compania a afisat rezultate financiare pe trimestrul patru sub asteptarile analistilor.

     

      Valoarea unei actiuni Google inainte de deschiderea pietei de vineri a scazut pana la 518,01 $, de la 527,40 $ cu cat se tranzactiona in aceeasi perioada joi.

     

      Conform companiei de cercetare comScore, Google a dominat categoric in 2007 piata cautarilor pe Internet, mai mult de 5,6 miliarde de cautari fiind realizate prin intermediul motorului Google. Cifra reprezinta o crestere cu 30% fata de 2006. Yahoo a totalizat un numar de 2,2 miliarde de cautari, in scadere cu 4% de la an la an, in timp ce Microsoft a realizat o crestere de 8%, prin cele 940 milioane de cautari realizate prin motorul propriu de cautare, MSN.

     

      Propunerea de achizitie a adus deja mai multe reactii de pe Wall Street, printre care si pe a influentului analist Imran Khan, care a sfatuit actionarii Yahoo sa accepte oferta.

     

      "Una dintre cele mai mari probleme cu care se confrunta atat Yahoo cat si Microsoft in fata Google este cota de piata in scadere pe segmentul cautarilor online. O combinare a celor doua companii le-ar putea apropia de Google, din punct de vedere al cautarilor dar si al veniturilor din publicitate", este de parere Kahn.

     

      "Pe plan mondial, MSN/Yahoo ar putea ajunge la un numar de 600 milioane de utilizatori unici si o cota de piata de 28,3%", a mai spus acesta, subliniind ca MSN este al doilea mare jucator din Europa dupa Google, in timp ce compania Yahoo este puternica in Asia.

     

      "Unirea celor doua companii ar duce la crearea unui competitor puternic in Europa, Asia, dar si in America de Nord", a incheiat Kahn.

Sursa :   DailyBusiness
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online