evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Evadare din Paradis  -  Curcubeul  -  Pastel  -  Poveste de culcare  -  Tata, ceasul şi căpşunile  -  Sentofagia  -  Luminile oraşului XIV  -  În umbra sorţii  -  Psihopatul  -  Darul divin  -  În tren  -  Povestea ţării Nucalanoi  -  Colecţionarul de îngeri  -  Muza  -  Om vs. cyborg  -  Transcendere  -  Meduza (VIII)  -  Mamă de duminică  -  Visul  -  Tahiji  -  Luminile oraşului XXIV  -  Valea însângerată  -  Ziua în care a dispărut Mircea  -  Lumânărica se pregăteşte să trăiască  -  Iubirea de pe Venus  -  Tentaţia continuă  -  Hoţul de timp  -  Aedes  -  Luminile oraşului VII  -  Luminile oraşului XXVII  -  Pescarul la apus  -  Luminile oraşului XXXIV  -  Destin  -  Jocul Zeilor (II)  -  Luminile oraşului XI  -  O scânteie într-un ocean de linişte  -  Manifestul de aur al desăvârşirii  -  Unde dai şi unde crapă!  -  Mămica şi El Diablo  -  Feţele dragostei  -  Gândacul  -  Luminile oraşului II  -  Proză absurdă  -  Legendele Căutării (II)  -  Pulbere de stele  -  Ziua în care pământul s-a oprit  -  Transplant de suflete...  -  De acum şi până-n noapte  -  Vatmanul - O pasiune  -  O faptă eroică fără de ecou


Polul Sud al Lunii conţine apă sub formă de gheaţă ?

News TeamPublicat Sâmbătă, 1 Martie 2008, ora 21:12

      Cu ajutorul unui radar terestru foarte puternic, NASA, a obtinut o topografie detaliata a regiunii polului sud lunar, care arata ca terenul este mult mai accidentat decat s-a crezut, potrivit agentiei spatiale americane.
     
      Acest Pol ar putea contine cantitati importante de apa sub forma de gheata, si este regiunea studiata de NASA ca zona de aselenizare pentru viitoarele misiuni lunare cu echipaj uman americane.
      Imaginile obtinute prin radarul Goldstone din desertul Mojave, California, in 2006, au fost utilizate la realizarea unor simulari de aselenizare a unei navete spatiale, dar si de survol al craterului Shackleton, care are un diametrul de 19 kilometri. Cercetatorii au studiat o suprafata de 643 de kilometri pe 402 kilometri.
      Datele indică faptul că regiunea polului sud al Lunii din apropiere de craterul Shackleton este mult mai accidentată decât se credea, informează NASA într-un comunicat.
     
      Doug Cooke, administrator asociat al NASA pentru misiuni de explorare, a declarat: "Polul sud al Lunii ar fi, cu siguranta, un loc minunat de explorat". Insa "stim acum ca exista la polul sud al Lunii munti la fel de inalti precum Varful McKinley (Alaska, 6.193 de metri) si cratere la fel de adanci ca Marele Canion din Colorado", "Terenurile atat de accidentate pun probleme, iar datele obtinute pot fi un instrument pretios pentru pregatirea viitoarelor misiuni lunare", a mai adaugat acesta.
      Imaginile obtinute de sonda Clementine, aveau o precizie de un kilometru pe pixel, iar ultimele imagini sunt de 50 de ori mai detaliate, au spus cercetatorii.

Sursa :   Mediafax


Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online