evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Fiii lui Rawser  -  Duhovnicul  -  Drum fără întoarcere  -  Bătrânul, literele şi noaptea  -  Jocul Zeilor (V)  -  Mamă de duminică  -  La chambre quotidienne (fr)  -  Jocul Zeilor (VI)  -  Caiet de regie  -  Poveste de mahala III : Foamea!  -  Greaţă  -  În căutarea lacrimilor pierdute  -  Nevastă rea  -  Je t'aime mélancolie  -  Mergem acasă  -  Visătorul  -  Povestea gândacilor  -  Tânăr si încă nescris  -  Ea, eu şi ei  -  Bella. Moartea unui body-guard  -  Ciorna  -  Omul cu păsări  -  Transcendere  -  Fotografii  -  Visul  -  Sub nori  -  Un pahar de vin  -  Între „Ei” şi noi, Pământul! (IV)  -  Drumul spre  -  Întunericul de dincolo  -  Poveste cu un cui  -  Colecţionarul  -  Inelele lui Saturn  -  De profundis  -  ªi atunci...  -  Arma secretă  -  Proiecţionistul  -  Vrăjitorul  -  Omul-care-stătea-cu-nasul-în-flori  -  Lumânărica se pregăteşte să trăiască  -  Cel care nu mai e  -  Misiunea  -  Theron Girradus  -  Efect de înflorire (Napoca)  -  Natură moartă, cu portret  -  Molecula Vieţii de Apoi  -  Labirintul de gheaţă  -  Invizibilul  -  Războiul lumilor  -  Sharia (fragment)


Bill Gates s-a retras oficial din Microsoft

News TeamPublicat Duminică, 29 Iunie 2008, ora 10:05

      El rămâne cel mai mare acţionar şi preşedintele Consiliului de Administraţie, însă nu va mai lucra decât la proiecte speciale, dedicând restul timpului său filantropiei.
     
      Simţind începutul unei revoluţii în materie de calculatoare personale, Bill Gates a renunţat la studiile pe care le făcea la Harvard pentru a porni compania Microsoft şi a-şi urmări viziunea: un computer pe fiecare birou şi în fiecare casă, notează Reuters.
     
      Astăzi, după mai bine de trei decade, Gates se retrage de la cârma a ceea ce a devenit, între timp, cea mai mare companie de software din lume, pentru a munci la Fundaţia Bill&Melinda Gates.
     
      Bill Gates nu renunţă, însă, definitiv la Microsoft. Cel mai mare acţionar al Microsoft, el rămâne preşedinte şi va lucra la proiecte tehnologice speciale.
     
      Participaţia sa de 8,7% din Microsoft valorează aproximativ 23 de miliarde de dolari.
     
      Gates a creat primul său program pe calculator la 13 ani, când a făcut o agendă pentru liceul său din Seattle. După ce a căpătat mai multă experienţă, a realizat potenţialul pe care îl avea software-ul în schimbarea modului în care oamenii munceau, se jucau şi comunicau.
     
      “Când aveam 19 ani, am avut o viziune despre viitor şi mi-am bazat cariera pe ceea ce am văzut. Mai târziu mi s-a dat dreptate”, a scris Gates în 1995 în cartea sa “The Road Ahead”.
     
      Bill Gates a realizat încă de la începutul revoluţiei PC faptul că software-ul avea să fie mai important decât hardware-ul.
     
      Împreună cu prietenul său din copilărie, Paul Allen, Gates a fondat Microsoft, un nume dedicat furnizării de software
      pentru microcomputere.
     
      Bill Gates s-a născut la 28 octombrie 1955, fiind al doilea din trei copii ai unei familii proeminente din Seattle. Tatăl său, William Henry Gates Jr., era partener într-una dintre cele mai puternice firme de avocatură, în timp ce mama sa, Mary, era manager al Universităţii Washington şi se ocupa de strângeri de fonduri pentru caritate.
     
      Bill Gates a făcut cunoştinţă cu calculatoarele în şcoala exclusivistă Lakeside Preparatory School, unde a început să programeze pe o maşină primitivă ASR-33 Teletype în limbajul BASIC. La Lakeside, Gates l-a întâlnit pe Allen, cu doi ani mai mare decât el, cu care împărţea fascinaţia pentru calculatoare.
     
      În primii doi ani petrecuţi la Harvard, Bill Gates şi-a devotat cea mai mare parte din timp programării şi partidelor de poker care durau toată noaptea, înainte de a renunţa la Harvard pentru a lucra la programe pentru computerul Altair.
     
      Tot la Harvard, Gates s-a împrietenit cu un băiat din Detroit, care împărtăşea dragostea sa pentru matematică şi umor cinic. Până la urmă, Gates şi-a convins colegul să se lase de Harvard şi să intre în Microsoft. Colegul său, Steve Ballmer, avea să devină CEO Microsoft.
     
      După ce s-a lăsat de şcoală, Bill Gates s-a mutat cu Allen la Albuquerque, în New Mexico, unde au fondat Microsoft. Marea reuşită a venit în 1980, când Gates şi colegii săi tineri au semnat o înţelegere pentru a construi sistemul de operare care va deveni cunoscut drept MS-DOS, pentru noul calculator personal lansat de International Business Machines (IBM).
     
      Microsoft a primit permisiunea (pentru care IBM este criticată şi în ziua de astăzi) de a folosi licenţa sistemului de operare, ceea ce a dus la o industrie bazată pe calculatoare compatibile IBM, dependente de software-ul Microsoft.
     
      Microsoft a ieşit pe bursă în 1986, una dintre cele mai spectaculoase oferte publice iniţiale din toate timpurile. Până în următorul an, creşterea acţiunilor l-au transformat pe Gates, la 31 de ani, în cel mai tânăr miliardar dintre cei care şi-au făcut averea singuri.

Sursa :   Cotidianul
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online