evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Calul cruciatului  -  Principiul alibiului  -  Luminile oraşului XXXII  -  Aedes  -  La vânatoare da "Eilian"  -  Mimi, Momo şi Mumu  -  Oglinda îngerilor  -  Diamantul  -  Australia, ca o felie de pâine  -  Pasomii  -  Lumea de sus  -  Lacul negru  -  Gri şi roşu auriu  -  Aniversarea  -  Drumul spre  -  Renaşterea...  -  Iza  -  Cojocul (Cujuh)  -  Cadoul  -  Luminile oraşului V  -  Mr. Loverman  -  Drum fără întoarcere  -  Penato e căutat de prieteni  -  Înger în oglindă  -  Partida de bridge  -  Dincolo de evoluţie  -  Halucinaţie  -  Copilul gheţii  -  Luminile oraşului X  -  Piatra  -  Povestea unui suflet  -  Muzica  -  Poză de buletin  -  Odă pentru Măria Sa, Îngerul nostru  -  “Virusul”  -  Vânzatorul  -  Vatmanul - Reacţiile, Epilog  -  Luminile oraşului XII  -  Blasfemii : Globul de Crăciun  -  Imdiola  -  Poveste de mahala IV : A înnebunit lupul!  -  Întâlnirea  -  De o sută de ori Adrian  -  Melodia care nu se aude  -  Meduza (IX)  -  Ghavany  -  Pescarul la apus  -  Joia neagră  -  Ultima frunză  -  Trenul


La 65 de ani, regele Everestului

Exploratorul britanic Sir Ranulph Fiennes a reu

News TeamPublicat Duminică, 24 Mai 2009, ora 10:10

      "Era o performanţă care îmi lipsea", a spus aventurierul de 65 de ani joi dimineaţă, imediat după cucerirea vârfului himalaian de 8848 de metri.
     
      Două încercări ratate
     
      Prima sa încercare de a cuceri vârful a avut loc în 2005, dara fost oprit de o criză cardiacă. "Mă simţeam de parcă un elefant stătea pe pieptul meu", spune britanicul după eşec.
     
      A revenit însă în 2008, dar şi-a ales greşit perioada din an. Obosit peste măsură, a trebuit să renunţe când ajunsese la 8.400 de metri.
     
      Victorie pentru Marie Curie
     
      Marea reuşită de astăzi este şi o victorie de răsunet pentru "Marie Curie Cancer Care", organizaţie de caritate care ajută bolnavii de cancer.
     
      "Pe toţi cei care au urmărit încercările mele îi sfătuiesc să contribuie la efortul Marie Curie, pentru ca organizaţia să reuşească să strângă cele trei milioane de lire de care are nevoie pentru a lupta
      eficient împotriva bolii", a adăugat exploratorul în discursul său de la mare distanţă.
     
      Directorul executiv al Marie Curie Cancer Care, Thomas Hughes-Hallett, a ţinut să îi mulţumească lui Finnes. "Toţi cei de la Marie Curie sunt încântaţi. Ştim cât cânta asta pentru el, suntem recunoscători pentru ajutorul pe care l-a oferit organizaţiei noastre şi pentru că a dus
      steagul Marie Curie pe vârf".
     
      Fiennes a devenit cel mai în vârstă britanic care pune piciorul pe "acoperişul lumii".
     
      Lăcătuşu, primul român pe Everest
     
      Cel mai în vârstă alpinist care a ajuns pe Everest este nepalezul Min Bahadur Sherchan. El a reuşit performanţa anul trecut, la vârsta de 76 de ani.
     
      Primul român care a cucerit vârful Everest este Constantin Lăcătuşu. A escaladat vârful în 1995, la vârsta de 34 de ani.
     
      VIDEO: În 2007, Fiennes urca în Alpi, cucerind dificilul vârf Eiger. Prin curajoasa sa reuşită, a strâns 1,7 milioane pentru Marie Cure.
     
     
     

Sursa :   Evenimentul Zilei
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online