evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Comando Fox  -  Dependent TV  -  Bella. Moartea unui body-guard  -  Proces neverbal  -  Experimentul  -  Intoxicaţia. Investirea de novice  -  Solilocviu  -  Arma secretă  -  Zombi  -  Schimbare de management  -  Delir  -  Iza  -  Povestea unui ceas  -  Puroi III  -  Ceaţa  -  2 fast 4 you  -  Homus trolEIbuzus  -  Rochia străvezie  -  Umbra  -  Capsula  -  Praf minune  -  Sinucigaş plătit  -  Războiul - fără - cap - şi - fără - coadă  -  Strada Cosmos  -  ...ªi la sfârşit a mai rămas coşmarul  -  Casa nebunilor  -  Luminile oraşului XXXI  -  Text experimental  -  Melcul  -  Mimi, Momo şi Mumu  -  Boaba de spumă  -  Jocul libertăţii  -  Între „Ei” şi noi, Pământul! (VI)  -  Aer  -  Lacul negru  -  Întreg  -  Noapte bună, Andrei  -  Uezen  -  Fragile  -  Vatmanul - Purificarea  -  Enigma de cristal  -  Luminile oraşului VI  -  Sentofagia  -  Jocul  -  Primăvara nucleară  -  Fără doar şi poate  -  Către a opta zi  -  Drum fără întoarcere  -  Prima pagină  -  Ceasul ispitirii


Ziua cărţii pentru copii

intitulat

News TeamPublicat Duminică, 20 Septembrie 2009, ora 11:15

      S-a desfasurat sambata 12 septembrie ora 11 la Gradina “Fani Tardini” – in curtea Teatrului Dramatic “Fani Tardini”, Galati, Romania.
     
      Actiunea s-a realizat in parteneriat cu Teatrul Dramatic “Fani Tardini”, Librariile “Humanitas”, Biblioteca “V.A.Urechia”, scriitori galateni.
     
     


      Programul a cuprins:
     
      - expozitie de carte cu vanzare
     
      - scriitori in dialog cu cititorii
     
      - texte (poezii, povesti) in lectura scriitorilor si actorilor
     
      - activitati ale copiilor: cei mici au citit din propriile creatii intr-un proiect: “Tinere condeie” din cadrul « Atelierelor de lectura ale poetei Angela Baciu »
     
      – cele mai bune texte vor fi publicate in reviste culturale scrise si on line
     
      - suprize pentru cei mici: baloane, pictura pe fata, jocuri, sesiune fotografica.
     
     
      Actiunea s-a deschis cu o prezentare a “Zilei cartii pentru copii”de catre directorul teatrului dramatic “Fani Tardini” – actorul Vlad VASILIU ce a recitat extraordinar un fragment din basmul “Tinerete fara batranete si viata fara de moarte”.
   
Alina Chesca, Viorel ªtefãnescu ºi Angela Baciu
   A urmat o lectura in limba engleza sustinuta de Alina Beatrice CHESCA.
     
      Un moment emotionant a fost cand poeta Angela BACIU a “dialogat” cu cei mici cititnd poezii “de suflet si copilarie” cum le-a numit din cartea sa de poezii si colorat “Frati tarcati”si spunand o poveste intitulata “Creanga de alun”. Nu mica le-a fost mirarea celor prezenti cand au ascultat-o pe d-na Baciu spunand povesti pentru copii cu un mare talent actoricesc, domnia sa lecturand in general doar poezii.
      Vazand curiozitatea celor mici d-na Angela Baciu a anuntat si un concurs
      pentru copii organizat prin “Atelierele de lectura ale poetei Angela Baciu” urmand ca festivitatea de premiere sa aiba loc...de mos Nicolae!
     
      A urmat un dialog interesat intre public si criticul Viorel Stefanescu care a vorbit despre cartile prezente in expozitie, fiind si traducatorul uneia dintre ele.
     
      Din public – erau prezenti copii, parinti, bunici ce se bucurau de o zi de toamna solara – a fost invitat la microfon un copil extrem de talentat Alexandru CRACIUN ce a citit cateva poezii frumoase ce vor fi publicate in reviste de literatura, impreuna cu altii copii ce au adus poezii, povesti, compuneri, eseuri.
      In timp ce parintii rasfoiau cartile din stand, cei mici se jucau pe terasa teatrului, aceasta fiind impodobita cu baloane si fluturasi.
     
      A urmat o sesiune de autografe si fotografii, cei din public dorind sa cumpere carti, sa primeasca autografe si sa se fotografieze. E adevarat, am fi dorit sa fie prezenti mai multi copii – dar dintr-o eroare de comunicare, anuntul organizarii evenimentului s-a facut cu o zi inainte – asa ca probabil, multi copii au fost prezenti cu o zi inainte.
     
      Cu toate acestea a fost o adevarata sarbatoare aceasta “Zi a cartii pentru copii”, un dar de suflet oferit copiilor la sfarsit de vacanta.
     
      Cei ce au organizat acest eveniment d-ul Claudiu PAMUC, poeta Angela BACIU, Alina Beatrice CHESCA, actorul Vlad VASILIU, libraria “Humanitas”, biblioteca “V.A.Urechea” au inteles ca in aceste timpuri cei mici, si nu numai, au nevoie sa se bucure de o carte de poezii (sau de colorat), de o poveste, de un zambet...
     

Comentarii (6)  
marcela
Miercuri, 19 Mai 2010, ora 16:34

bravo lor sunt niste oameni minunati pacat ca sunt multi care nu au ca exemplu oameni ca ei

Marina
Luni, 16 Noiembrie 2009, ora 23:50

Felicitari Alinei Chesca pentru toata intreaga sa activitate, o admir foarte mult, este un model pentru orice tanar si nu numai; astfel de profesori merita toata aprecierea studentilor, reprezinta un aer proaspat in societatea noastra superficiala.

petrica
Vineri, 6 Noiembrie 2009, ora 10:09

Si de aceasta data ,am toata admiratia pentru poeta "mai frumoasa ca Valea Frumoasei" care are o forta pozitiva ,ce o transmite tuturor. Ma bucur ca si altii au aceleasi cuvinte frumoase despre poeta si omul Angela Baciu ,cum in general imi exprim eu admiratia si stima totala pentru "zeita poeziei" din Galati !!!

bogdan
Duminică, 20 Septembrie 2009, ora 23:13

Asemenea oameni precum poeta Angela Baciu (dar si Alina Chesca, Claudiu Pamuc sau Vlad Vasiliu) sunt din ce in ce mai rari, bravo lor pentru tot ce fac.

Al.Florin Þene
Duminică, 20 Septembrie 2009, ora 21:52

În România se simte o lipsa acuta de carte pentru copii.Este vorba de cartea autentica pentru copii,nu moralista,nu moralizatoare si nici cu accente pedagogice.Toate aceste înlatura cititorul minor.O carte pentru copii autentica, învatatura si morala nu trebuie afisata ostentativ,ea se induce subliminal,în subconstientul copilului prin conducerea actiuni si prin subiectului carti.D4aca doamna Angela Baciu a reusit acest liucru.O felicitam din inima.Al.Florin Tene,presedintele Ligii Scriitorilor din România.

Ileana
Duminică, 20 Septembrie 2009, ora 21:06

Ce evenimente frumoase organizati, meritati toate felicitarile, sunteti oameni minunati, iar poeta ANGELA BACIU ne-a bucurat inca o data cu poeziile, povestile si caldura domniei sale, asteptam o noua carte.

Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online