evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
De acum şi până-n noapte  -  Uezen. Echilibrul lumilor  -  Către a opta zi  -  De profundis  -  Drum bun  -  Drumul spre (II)  -  Amintirile unei lumi departe, departe de tot  -  Muzica  -  !NFERNUL (fragment): Autistul  -  Cum să te fereşti de urs  -  Trãind în cercul vostru strâmt, vã credeţi genii  -  Îndelunga aşteptare  -  Lumina neagră  -  Războiul lumilor  -  Valoare reziduală  -  Gena morţii este instituirea metafizicii moderne  -  Australia, ca o felie de pâine  -  Enigma de cristal  -  Legenda "OMU"-rilor  -  Hora Ielelor, Pensiune  -  Îngerul cenuşiu - Angela  -  În tren  -  Meduza (VII)  -  Claviaturi  -  Luminile oraşului XVIII  -  Cerc la persoana întâi  -  Între „Ei” şi noi, Pământul! (IV)  -  Somnul  -  Fata mării, Poliana  -  Trenul  -  Corabia nebunilor  -  Atingeri sensibile  -  Partida de bridge  -  Himera  -  Câmpurile magnetice ale lui Belizarie  -  Iluzia viselor  -  Jocul Zeilor (VIII)  -  Talent  -  Îngerul cenuşiu - Gabrielle  -  Sexibon  -  Tentaţia continuă  -  Timpul schimbării  -  ªi atunci...  -  Luminile oraşului XXIV  -  Eu, Singularul Absolut  -  Ceasul ispitirii  -  Între două lumi  -  A şaptea faţă a tăcerii  -  Cel care nu mai e  -  Poveste de mahala II : Oiţa rătăcită


Scriitorii Mircea Petean şi Attila F. Balázs la... Galaţi

un eveniment organizat de Biblioteca “V.A.Urechia”, Consiliul Judetean Galati in cadrul "Atelierelor poetei Angela Baciu"

News TeamPublicat Duminică, 18 Octombrie 2009, ora 10:44

      Programul desfasurat miercuri, 14 octombrie, a cuprins: prezentari de carte publicata la editurile “Limes” si “Ab Art”, dezbateri literare, recitaluri de poezie, sesiune de autografe.
     
      S-au lansat cartile:
     
      * Antologia: “Egy zacskó cseresznye” / O punga de cirese, Ed. AB-ART, 2009,
     
      * Antologia: “Szabadulás a gettóból “/ Iesire din getou, Ed. AB-ART, 2008
     
      * Volumul bilingv “Versek” /Poeme de Angela Baciu, Ed. AB-ART / LIMES, 2009
     
      * Volumul : “Táblajáték “/Joc de table de Gabriel Chifu, Ed. AB-ART, 2009
     
      * Volumul : “Anna versek” /Poemele Anei de Mircea Petean, Ed. AB-ART, 2009
     
      * Volumul:” A kék sámán” /Samanul albastru, de Varujan Vosganian, AB-ART,
     
      *Volumul:”Hölgy rózsaszinben” /Femeie in roz de Traian Stef AB-ART, 2009* Volumul : “Missa Bestialis”, de Balázs F. Attila, Limes, 2008
     
      * BARTA, - album de arta, AB-ART, 2008
     
      * Lipcsey, - album de arta, AB-ART, 2007
     
      * Brunovsky, - album de arta, AB-ART, 2004
      Port popular din Slovacia, CD-ROM, AB-ART, 2007
     
      Traducatorii acestor carti sunt:
      Attila F. Balázs si Lõrincz Maria.
     
      Pe langa volumele de autori, in antologiile de poezie sunt prezente mari nume ale literaturii romanesti contemporane: Ana BLANDIANA, Nicolae PRELIPCEANU, Marta PETREU, Mircea DINESCU, Liviu Ioan STOICIU, Angela BACIU, Gabriel CHIFU, Varujan VOSGANIAN, Gabriela MELINESCU, Vasile DAN s.a.
     
      Moderatori: prof.ILIE ZANFIR si poeta ANGELA BACIU
     

Comentarii (1)  
Cezarina Adamescu
Duminică, 18 Octombrie 2009, ora 19:29

Salutam prezenta cu totul speciala a acestor personalitati de marca ale culturii. Asa cum ne-a obisnuit deja de mai multa vreme, Biblioteca V.A Urechia si, în chip deosebit, poeta Angela Baciu ne ofera periodic, câte o surpriza de proportii. Am fost onorati sa-i avem oaspeti pe acesti distinsi intelectuali, într-o seara speciala - cu atât mai mult cu cât, numele lor ne sunt cunoscute, prin prietena noastra comuna, Angela Baciu, care nu pierde nici un prilej de a ne aminti de marii scriitori si marea literatura, prilejuindu-ne, si de data aceasta, o întâlnire de suflet, desigur, si cu bunavointa si amabilitatea gazdei, dl. director al BVAU, Ilie Zanfir. Este pentru noi, galatenii, o mare onoare sa-i cunoastem si sa ne adâncim în lectura operei lor. Prilej pentru iubitorii de cultura galateni, de a petrece, alaturi de acesti distinsi oaspeti, câteva ceasuri de tihna activa, în care harul a coborât deopotriva peste oaspeti ca si peste auditori. O fericita comuniune spirituala, pe caile freatice ale poeziei.
Un context fericit care ne ofera o alta dimensiune interioara fiecaruia, ne aduna, ne sporeste, ne îmbunatateste, ne înalta în spirit. Un început pentru un fapt bun de gratie si o conectare continua la viata spirituala a lumii, de la dimensiunea noastra spirituala, la alte dimensiuni.
Valorile autentice ale performantei ne umplu de bogatia cunoasterii si împartasirii.
O consistenta spirituala care ramâne în sufletele noastre ca un semn de recunoastere - pentru ca atinge zonele interioare, sufletesti ale omului si merge de la superficialitate la substantialitate, adâncind si întiparind emotia estetica.
ªi în aceasta, de fapt, consta sublimitatea artei, în speta, a Poesiei.
Nu în ultimul rând, lansarea cartii de versuri a poetei Angela Baciu, care cu eleganta, suplete, rafinament artistic si generozitate, ne ofera monade sufletesti ce fac sa se recunoasca valoarea, chiar si cu ochiul liber, dar în chip deosebit, cu dioptrii sufletesti, cu totul speciale.
Multumim organizatorilor, invitatilor, gazdei, MULTUMIM POEZIEI, PENTRU CA EXISTA si pentru noi, ajutându-ne sa spravietuim, si care "ajuta soarele sa rasara si femeia sa nasca" - asa cum a spus fratele nostru Grigore Vieru.
Astfel de manifestari sunt dorite si întâmpinate cu dragoste.
Cezarina Adamescu

Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online