evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Tarsius  -  Aer  -  Un viol ratat (Din neant)  -  O poveste de Crăciun  -  Asura Ni, Drahan - I - Bolte de Crini  -  Australia, ca o felie de pâine  -  Bătălia pentru supravieţuire  -  Conştientizarea  -  Vatmanul - Purificarea  -  Vânzătorul de ghilotine  -  Mr. Loverman  -  Dl. Ics  -  Intoxicaţia. Investirea de novice  -  Un bilet de plecare de pe Soregaard  -  Luminile oraşului XXVII  -  Muribundul  -  Meduza (V)  -  Război obişnuit  -  Timpul  -  Dumnezeul unei lumi mărunte  -  Pure Evil  -  Drumul care nu se vede  -  Zori  -  Fără doar şi poate  -  Accidentul  -  De aici, de sus...  -  Vatmanul - Reacţiile, Epilog  -  Coşmar  -  Virus de sticlă  -  Apariţie editorială: Victoriţa Duţu - "Ilinca"  -  Hora Ielelor, Pensiune  -  Uitarea  -  Greaţă  -  De o sută de ori Adrian  -  Experienţă pecuniară  -  Aripile din cer  -  Groparii  -  Nu ne vom mai întâlni în toamnă, domnule profesor !  -  Partida de bridge  -  Tolaie  -  Dependent TV  -  Om vs. cyborg  -  Imperiul Marţian contraatacă  -  Ankirah  -  Pânza de păianjen  -  Petrecerea  -  Povestea (?) Pensionarului Incredul  -  Călătoria unui artist...  -  Mărire şi decădere  -  Lumina de jad


Ruşii vor să devieze asteroidul Apophis

News TeamPublicat Sâmbătă, 16 Ianuarie 2010, ora 20:38

      Sună ca un scenariu de la Hollywood, dar Rusia face planuri pentru trimiterea unei nave spaţiale pentru devierea unui asteroidului Apophis.
     
      Şeful Agenţiei Spaţiale Ruse, Anatoly Perminov, a declarat că o asemenea misiune este discutată, iar alte agenţii sunt invitate să participe la proiect.
     
      NASA a afirmat că nu este nici o posibilitate ca asteroidul Apophis, cu o mărime de 270 de metri, să se ciocnească de Pământ, la prima s-a trecere în 2029, iar la a doua întâlnire din 2036 există posibilitatea este de 1/250.000.
     
      Perminov a insistat însă că asteroidul este o ameninţare potenţială. A fost destul de vag despre dovezile pe care le-ar avea în această direcţie, dar a spus că cercetătorii săi i-au confirmat faptul că asteroidul se apropie periculos de mult.
     
      „Nu îmi aduc aminte datele exacte, dar parcă mi s-a spus că ar lovi Pământul în 2032. Sunt în pericol vieţilor oamenilor. Ar trebui investiţi câteva sute de milioane de dolari pentru construirea unui sistem care să contracareze o coliziune, în loc să stăm să aşteptăm fără să facem nimic”.
     
      Unii oameni de ştiinţă au propus trimiterea unei sonde spaţiale care să orbiteze în jurul asteroidul pentru a-i schimba traiectoria. Alţii au sugerat construirea unei nave spaţiale care să se ciocnească cu asteroidul şi chiar folosirea armelor nucleare.

Sursa :   Cotidianul.roNu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online