evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Arma secretă  -  Jocul Zeilor (I)  -  Zodia de apă - Niagara poetry  -  Luminile oraşului XXVIII  -  Depozit.02  -  Capsula  -  Răscrucea  -  Îmbrățișare  -  Ultimul Paradis  -  Parte din mintea ta  -  Coconul  -  Luminile oraşului 2 (I)  -  Alfa şi Omega  -  Al nouălea iad  -  Luminile oraşului IV  -  Trenul  -  Fiii lui Rawser  -  Planeta ascunsă  -  Strada inocenţilor  -  O viaţă fără început şi fără sfârşit  -  Uezen  -  Întunericul de dincolo  -  Meditaţie  -  John-486  -  Luminile oraşului II  -  Anul 10000  -  Amintiri trecute şi viitoare  -  Atingeri sensibile  -  "ªi caii se împuşcă, nu-i aşa ?"  -  Visul demiurgului  -  Apocalipsa  -  Fragmentalism  -  Vise în adâncuri de stâncă  -  Ceasul ispitirii  -  Vară cu ciocănitori  -  Sedrina  -  Fragmente de... viaţă  -  Zori  -  Învingătorul ia totul  -  De aici, de sus...  -  Je t'aime mélancolie  -  În tren  -  Gena morţii este instituirea metafizicii moderne  -  Începutul  -  Poveste de mahala III : Foamea!  -  Curândul  -  Sexibon  -  Uezen. Echilibrul lumilor  -  Factorul "Haos"  -  Upgrade "Beyond 363000"


Concursul Internaţional de Poezie „Grigore Vieru” - Ediţia a II-a

News TeamPublicat Vineri, 1 Octombrie 2010, ora 14:32

      Concursul de poezie purtând numele marelui poet Grigore Vieru se desfăşoară în cadrul Festivalului Internaţional „Grigore Vieru”, ediţia a II-a, care va avea loc în perioada 10-13 octombrie 2010 la Iaşi şi Chişinău, în organizarea Editurii „Princeps Edit”, a Asociaţiei Culturale „Feed Back”, a Primăriei Iaşi şi Primăriei Chişinău.
      Concursul îşi propune descoperirea şi sprijinirea tinerilor poeţi de limbă română din România, Republica Moldova şi din toată diaspora.
      Pot participa tineri poeţi până la 30 de ani, care nu sunt membri ai Uniunii Scriitorilor din România sau ai altor uniuni de creaţie şi care nu au volume individuale publicate.
      Manuscrisele, constând într-un volum de autor care nu trebuie să depăşească 100 pagini, scrise pe computer, corp 14, în două exemplare, se vor trimite pe adresa: Editura „Princeps Edit” Iaşi, Str. Păcurari nr 4, Cod 700511, Iaşi, jud. Iaşi, până la data de 4 octombrie a.c., data poştei.
      Lucrările se vor juriza după un motto la propria alegere a concurentului şi care va fi trecut pe plicul de pus la poştă şi pe fiecare pagină prezentată în concurs. Lucrările vor fi însoţite de un plic închis ce se va introduce în plicul mare cu lucrările şi va purta acelaşi motto, iar înăuntru datele personale ale concurentului: numele, data naşterii, profesia, adresa exactă, telefonul, e-mailul şi o scurtă prezentare a activităţii literare. Pe plicul mare, în loc de numele şi adresa concurentului se va trece doar motto-ul.
      Juriul, format din personalităţi marcante ale literaturii române de dincoace şi de dincolo de Prut, va acorda următoarele premii:
     
      Marele Premiu „Grigore Vieru”, constând în publicarea cărţii premiate în 300 exemplare;
      - Premiul I – 500 lei;
      - Premiul II – 400 lei;
      - Premiul III – 300 lei.
     
      La acestea se vor adăuga premiile unor importante reviste literare din România şi din Republica Moldova.
     

Comentarii (3)  
ionut caragea
Duminică, 19 Decembrie 2010, ora 20:49

Buna ziua. Nu pot sustine cele spuse de dv., nu am probe in acest sens si nu imi place sa fac supozitii. Pe mine ma deranjeaza intentia escrocilor care au inselat cu buna stiinta, nerespectand reguli, nerespectandu-i pe ceilalti participanti... Asta spune totul despre caracterul lor, despre calitatea lor umana. Sa le fie rusine.

Dorin Ciobanu
Duminică, 19 Decembrie 2010, ora 00:01

Dar poate juriul stia adevarul despre cei doi...escroci-poeti. La asta nu te ai gandit domnule Caragea ?

ionut caragea
Miercuri, 13 Octombrie 2010, ora 17:53

Din pacate imaginea acestui concurs si imaginea poetului Grigore Vieru au fost patate de foamea de premii si bani a doi tineri escroci romani, Stefan Ciobanu si Dorin Cozan. Nerespectand regulile si conditiile de participare nici in privinta varstei si nici in privinta volumelor deja publicate, acesti tineri escroci au inselat organizatorii acestui concurs si au furat niste premii care nu li se cuveneau pe merit. Intreaga lor cariera va fi patata de acest FURT calificat, de aceasta lipsa de respect fata de ceilalti participanti si fata de organizatori.

Discutiilor cu privire la actul acestor escroci se pot vedea aici:

www.poezie.ro/index.php/press/13956501/Rezultatele_Concursului_International_de_poezie

Cum ar fi daca eu, Ionut Caragea, as incalca regulile de participare ale concursurilor de debut si as spune ca am sub 30 de ani, ca nu am publicat niciodata, ca nu fac parte din USR si mai apoi as castiga toate premiile concursurilor la care nu am dreptul sa particip?

Din pacate asta e Romania si asta este foamea de bani, de celebritate a unora care cred ca daca au castigat o tolba de premii la concursuri de amatori sau de debut, prin pile sau frauda, au tot dreptul sa se intituleze poeti sau scriitori de calibru.

Rusine escrocilor Stefan Ciobanu si Dorin Cozan si o atentionare severa organizatorilor care nu au verificat cu atentie cv-urile autrorilor.

Normal si de drept ar fi ca premiile celor doi sa fie retrase si sa fie atribuite celor de pe locul 2. Nu e niciodata prea tarziu....

Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online