evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Sfântul  -  Pulbere de stele  -  Uitare  -  Robotul  -  Transplant de suflete...  -  Masa de duminică  -  Muribundul  -  Mamal - Beciul  -  Aer  -  John-486  -  Anul 10000  -  Lunea Maniacilor  -  Ulysse şi Hector  -  Ceasul ispitirii  -  Vise în adâncuri de stâncă  -  Mr. Loverman  -  Ziua în care pământul s-a oprit  -  Coana mare se mărită  -  Metastază  -  Între „Ei” şi noi, Pământul! (IV)  -  Nick  -  Sedrina  -  Simbioza  -  Luminile oraşului XII  -  Război obişnuit  -  Zombi  -  Poveste de mahala IV : A înnebunit lupul!  -  Nyprus  -  Pastel  -  Nu vreau să fiu un erou !  -  Cinci personaje în căutarea unor măşti vesele  -  În tren  -  Luminile oraşului XVII  -  Fără doar şi poate  -  Vrăjitorul  -  Ultima frunză  -  Cursa  -  Mutare disciplinară  -  Damnarea numelui  -  Jocul  -  Genocidul  -  ...ªi la sfârşit a mai rămas coşmarul  -  Luminile oraşului XX  -  Tolaie  -  Întunericul de dincolo  -  Mărturisirea lui Abel  -  Starea de trecere  -  Conştientizarea  -  Jeopardy  -  Călătoria


Atlantis, ultima vizită în spaţiu

Pentru NASA urmeaz

News TeamPublicat Miercuri, 20 Iulie 2011, ora 21:04

      După ce un milion de spectatori au fost prezenţi la lansarea de la centrul spaţial Kennedy, naveta Atlantis a reuşit conectarea la Staţia Spaţială Internaţională. Este ultima ieşirea în spaţiu pentru Atlantis, americanii pregătind o nouă generaţie de vehicule spaţiale, care ar trebui să ducă omul pe Marte.
     
      "Bine aţi venit pe Staţia Spaţială Internaţională pentru ultima dată", a fost mesajul de întâmpinare al inginerului de zbor Ron Garan, transmis echipajului Atlantis. Potrivit site-ului NASA, comandantul Chris Ferguson a reuşit să conecteze Atlantis la nodul Harmony, la două zile după ce naveta s-a desprins de Pământ. Vineri, atunci când a avut loc decolarea Atlantis, aproximativ un milion de oameni au asistat la eveniment.
     
      Naveta Atlantis a zburat pentru prima dată în octombrie 1985. În total, incluzând misiunea de zilele acestea (care se va încheia la 20 iulie), Atlantis a ieşit de 32 de ori în spaţiu.
     
      Această misiune Atlantis pune punct unei etape de 30 de ani a istoriei NASA. Suma cheltuită pentru misiunile la bordul navetelor Columbia şi Atlantis este una uriaşă - 200 de miliarde de dolari. Atlantis, rămasă singura navetă spaţială activă (după ce Columbia a fost retrasă în 2003, în urma unui accident soldat cu şapte victime), va lăsa loc unei noi generaţii de vehicule spaţiale. Preşedintele Barack Obama a anunţat că aceste noi vehicule vor permite astronauţilor americani să ajungă pe un asteroid, iar apoi pe Marte.
     
      Dacă Atlantis are defecţiuni, astronauţii se întorc cu o navetă rusească
     
      Ultima misiune Atlantis se va încheia pe 20 iulie. În urma problemelor din 2003 - când o defecţiune a scutului termic al navetei Columbia a dus la dezintegrarea capsulei Columbia deasupra Texasului - inspecţiile scutului sunt obligatorii, odată ce naveta ajunge la ISS.
     
      Ultimele teste arată că Atlantis este în stare bună, dar, în cazul în care vor fi observate probleme, astronauţii NASA se vor întoarce pe pământ la bordul unei navete ruseşti, Soyuz.
     
      Evenimentul Zilei
     
     


     
      Lansarea cu succes a navetei Atlantis marchează un punct de cotitură în explorarea spaţiului extraterestru. A fost cea de-a 135-a şi ultima misiune a acestui tip de vehicul cosmic. La eveniment au fost de faţă mai mulţi spectatori ca niciodată - peste un milion de oameni din toată lumea.
     
      Specialistul Rex Waldheim, specialistul Sandra Magnus, pilotul Doug Hurley şi comandantul Chris Ferguson sunt membrii echipajului ultimei navete a NASA care zboară spre Staţia Spaţială Internaţională. Misiunea Atlantis este programată să dureze 12 zile. Dacă Atlantis va avea o pană în timpul actualei misiuni, nu există nicio altă navetă pregătită să-i aducă pe cei patru membri ai echipajului pe Pământ. NASA a cerut sprijin Rusiei. Patru capsule Soyuz sunt pregătite pentru lansare, în caz de necesitate.
     
      De-a lungul a 30 de ani, navetele au îndeplinit 135 de misiuni spaţiale. Două din cele cinci navete, Challanger şi Columbia, au explodat în timpul unor misiuni. 14 astronauţi au murit.
     
      La revenirea din spaţiu, naveta Atlantis va ajunge într-un muzeu, asemenea lui Endeavour şi Challanger.
     
      TVR

Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online