evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Casa de la marginea pădurii  -  Homus trolEIbuzus  -  Molecula Vieţii de Apoi  -  ªi vremea vine ca să plângi  -  Misiunea  -  Războiul - fără - cap - şi - fără - coadă  -  Bodaproste  -  Al nouălea iad  -  Luminile oraşului XXXII  -  Între „Ei” şi noi, Pământul! (II)  -  În beci  -  Viziune  -  Noapte bună, Andrei  -  Sharia (fragment)  -  Bumerangul lui Zeeler  -  Pulbere de stele  -  Moştenire de familie  -  O lumânare pentru mama !  -  Peştele albastru  -  Tahiji  -  Orb  -  Fiii lui Rawser  -  Fântâna de iasomie  -  Omega  -  Muzeu Apocaliptic  -  Un bilet de plecare de pe Soregaard  -  Sedrina  -  Vatmanul - Anton şi Marcel  -  Enigma de cristal  -  Muzica  -  Fugind pe cerc  -  Dimineaţă târzie  -  K  -  Ultima frunză  -  Luminile oraşului XX  -  Între „Ei” şi noi, Pământul! (IV)  -  Andru  -  Inelele lui Saturn  -  Valea însângerată  -  Povestea knorgului care îşi caută mama  -  Închis  -  Eu sunt viu, voi sunteţi morţi !  -  Fata din vis  -  Cap de listă  -  Corabiile lungi  -  Plasa pe jăratic  -  Nu deschideţi uşa  -  Elegie pentru Jeromed  -  Masa de duminică  -  Aura urii


NASA a amânat aterizarea navetei Discovery cu 24 de ore

News TeamPublicat Luni, 8 August 2005, ora 13:11

      Aterizarea navetei Discovery a fost amanata pentru maine cauza conditiilor meteorologice, pentru moment nefavorabile, din Florida. Aterizarea este prevazuta pentru marti, la ora 9:08 GMT (12:08 ora Bucurestiului), la baza de la Cape Canaveral. In cazul in care vor persista conditiile de ploaie insotita de fulgere naveta ar putea ateriza in California sau in New Mexico.
     
      Initial se optase pentru aterizarea la Centrul Kennedy de la Cape Canaveral, la 8:47 GMT, 11:47 ora Romaniei, dar aterizare a fost incomodata de un plafon de nori aflat deasupra pistei de la Centrul Kennedy.
     
      In jurul orei 12.15, ora Romaniei, fusese anuntata o noua etapa inainte de aterizarea navetei Discovery si anume pornirea motorului principal al navetei pentru a micsora viteza acesteia. Astfel ea si-ar fi pierdut orbita si ar fi putut intra in atmosfera.
     
      Astronautii au petrecut 13 zile in spatiu, dintre care noua alaturi de Statia Spatiala Internationala. Ieri, ei au testat sistemele de zbor si de propulsie cu ajutorul unui simulator computerizat, iar specialistii de la NASA au declarat ca naveta este in stare buna de functionare.
     
      Traversarea atmosferei este un moment de serioasa neliniste pentru NASA dupa tragedia din 2003, cand a pierdut naveta Columbia cu cei sapte astronauti aflati la bord.
     

Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online