Ziua cărţii pentru copii

« înapoi la articol


intitulat

Ziua cărţii pentru copii

News TeamPublicat Duminică, 20 Septembrie 2009, ora 11:15

      S-a desfasurat sambata 12 septembrie ora 11 la Gradina “Fani Tardini” – in curtea Teatrului Dramatic “Fani Tardini”, Galati, Romania.
     
      Actiunea s-a realizat in parteneriat cu Teatrul Dramatic “Fani Tardini”, Librariile “Humanitas”, Biblioteca “V.A.Urechia”, scriitori galateni.
     
     


      Programul a cuprins:
     
      - expozitie de carte cu vanzare
     
      - scriitori in dialog cu cititorii
     
      - texte (poezii, povesti) in lectura scriitorilor si actorilor
     
      - activitati ale copiilor: cei mici au citit din propriile creatii intr-un proiect: “Tinere condeie” din cadrul « Atelierelor de lectura ale poetei Angela Baciu »
     
      – cele mai bune texte vor fi publicate in reviste culturale scrise si on line
     
      - suprize pentru cei mici: baloane, pictura pe fata, jocuri, sesiune fotografica.
     
     
      Actiunea s-a deschis cu o prezentare a “Zilei cartii pentru copii”de catre directorul teatrului dramatic “Fani Tardini” – actorul Vlad VASILIU ce a recitat extraordinar un fragment din basmul “Tinerete fara batranete si viata fara de moarte”.
   &nb
Alina Chesca, Viorel ªtefãnescu ºi Angela Baciu
sp;  A urmat o lectura in limba engleza sustinuta de Alina Beatrice CHESCA.
     
      Un moment emotionant a fost cand poeta Angela BACIU a “dialogat” cu cei mici cititnd poezii “de suflet si copilarie” cum le-a numit din cartea sa de poezii si colorat “Frati tarcati”si spunand o poveste intitulata “Creanga de alun”. Nu mica le-a fost mirarea celor prezenti cand au ascultat-o pe d-na Baciu spunand povesti pentru copii cu un mare talent actoricesc, domnia sa lecturand in general doar poezii.
      Vazand curiozitatea celor mici d-na Angela Baciu a anuntat si un concurs
      pentru copii organizat prin “Atelierele de lectura ale poetei Angela Baciu” urmand ca festivitatea de premiere sa aiba loc...de mos Nicolae!
     
      A urmat un dialog interesat intre public si criticul Viorel Stefanescu care a vorbit despre cartile prezente in expozitie, fiind si traducatorul uneia dintre ele.
     
      Din public – erau prezenti copii, parinti, bunici ce se bucurau de o zi de toamna solara – a fost invitat la microfon un copil extrem de talentat Alexandru CRACIUN ce a citit cateva poezii frumoase ce vor fi publicate in reviste de literatura, impreuna cu altii copii ce au adus poezii, povesti, compuneri, eseuri.
      In timp ce parintii rasfoiau cartile din stand, cei mici se jucau pe terasa teatrului, aceasta fiind impodobita cu baloane si fluturasi.
     
      A urmat o sesiune de autografe si fotografii, cei din public dorind sa cumpere carti, sa primeasca autografe si sa se fotografieze. E adevarat, am fi dorit sa fie prezenti mai multi copii – dar dintr-o eroare de comunicare, anuntul organizarii evenimentului s-a facut cu o zi inainte – asa ca probabil, multi copii au fost prezenti cu o zi inainte.
     
      Cu toate acestea a fost o adevarata sarbatoare aceasta “Zi a cartii pentru copii”, un dar de suflet oferit copiilor la sfarsit de vacanta.
     
      Cei ce au organizat acest eveniment d-ul Claudiu PAMUC, poeta Angela BACIU, Alina Beatrice CHESCA, actorul Vlad VASILIU, libraria “Humanitas”, biblioteca “V.A.Urechea” au inteles ca in aceste timpuri cei mici, si nu numai, au nevoie sa se bucure de o carte de poezii (sau de colorat), de o poveste, de un zambet...
     

© Copyright News Team

Articol preluat din Arhiva SFera Online [www.sferaonline.ro].
SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2014 Arhiva SFera Online