evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Povestea gândacilor  -  Alertă !  -  Triunghiul roşu  -  Almateea  -  Aniversarea  -  Transplant de suflete...  -  Gondolierul  -  Peştele albastru  -  Drum fără întoarcere  -  Meditaţie  -  Vânzătorul de ghilotine  -  Tranzit  -  Omu' nostru de "sus"  -  Între „Ei” şi noi, Pământul! (III)  -  Oglinda  -  Omul - cu - sacul, Timpul şi... Eu !  -  Vinerea Rozinelor Timpurii  -  Aventurile Poetului Rătăcitor : (I) Prinţul Canalelor  -  Cuantum sincronicity - formula nemuririi  -  Luminile oraşului XXV  -  Halucinaţie  -  Ceasul ispitirii  -  Luminile oraşului 2 (II)  -  Vid imprevizibil  -  Un bilet de plecare de pe Soregaard  -  Trenul  -  Nick  -  Macii  -  Fântâna de iasomie  -  Vatmanul - Anton şi Marcel  -  Arta de a purta un război  -  ªarpele de aramă (I)  -  Jocul Zeilor (VI)  -  Acolo unde s-a oprit metroul  -  Îngerul cenuşiu - Angela  -  Jocul libertăţii  -  Sexibon  -  Dimineaţă târzie  -  Cristerra  -  Nouăsprezece zile (II)  -  Coşmar  -  Vrăjitorul  -  X Factor  -  Ambiguitate clinică  -  Robotul  -  Scrisoarea  -  Meduza (X)  -  Genocidul  -  Ankirah  -  Chat Room


Engel

Engel
  Mihaela Munteanu
Ziua în care pământul s-a oprit
varianta print

Mihaela MunteanuPublicat Sâmbătă, 21 Octombrie 2006, ora 11:19

      "…Erst wenn die Wolken schlafengehn

      kann man uns am Himmel sehn

      wir haben Angst und sind allein

     

      Gott weiß ich will kein Engel sein

     

      Sie leben hinterm Sonnenschein

      getrennt von uns unendlich weit

      sie müssen sich an Sterne

      krallen (ganz fest)

      damit sie nicht vom Himmel fallen”

     


      Rammstein – Engel 1997

     

     

     

      Mijind ochii, lasa lumina soarelui sa i se strecoare printre gene pina la neuronul care sa-i spuna ca e dimineata si ca ar fi timpul sa se trezeasca. Deschise ochii, urmari citeva clipe jocul razelor filtrate de jaluzelele de pinza si apoi incet, isi muta privirea plimbind-o prin restul camerei ce incepea sa se lumineze. Se incapatinase sa pastreze aceasta camera ca in vremea adolescentei. Erau acolo, puse ordonat, jucariile, cartile si bineinteles, trofeele castigate in diverse competitii sportive. Intr-un colt deasupra biroului, ce trecuse de la o generatie la alta, se aflau intr-un medalion metallic, hologramele parintilor si bunicilor. Ii faceau semne vesele. "Buna dimineata!"

      Se intinse alene, casca adinc si cu un singur gest isi dezveli picioarele. Isi misca caraghios degetele, cum facea in copilarie. Le privi lung: subtiri, osoase, mobile. La sfirsitul zilei, se va uita in aceasi directie si va vedea altceva.

      Sa speram ca nu vor fi probleme se gindi, ridicindu-se si indreptindu-se spre baie. De fapt Z.I.I.C. – Zona de Intretinere a Igienei Corporale. Nu-i placea aceasta denumire si o prefera pe cea veche din vremea bunicii. " Hai, trezeste-te si treci la baie, e tirziu si trebuie sa mergi la scoala!" si acum ii rasuna in minte glasul ei melodios si ferm. De ce se gindea tocmai la ea, astazi?! Avea indoieli cu privire la ce va urma in citeva ore? Prostii, nu se va intimpla nimic, procedurile fusesera repetate de nenumarate ori in teorie, in simulari, iar testele pe cobai avusesera succes. Doctorul ii asigurase reusita transplantului; oricum incepuse de citeva luni si antrenamentele in simulator cu rezultate din ce in ce mai bune, deci alunga cu un filfiit de gind indoielile si intra in ploaia fina ca un abur umed, ce ii curata corpul. Setase dusul sa fie precum o burnita de munte, intr-o dimineata cu soare si intreaga incapere se umplu de mirosul acelor de pin si al pamintului reavan. Evita sa intre in uscator, vroia sa pastreze cit mai mult racoarea si placerea diminetilor montane.

      Se indrepta catre zona de zi a locuintei, unde lua rapid, un mic dejun simplu: ceasca plina cu un lichid ce amintea gustul cafelei, era un tonic vitaminizat si un biscuit nutritiv. In timp ce savura bautura fierbinte incerca sa nu se gindeasca la nimic ci pur si simplu sa se bucure de fiecare picatura sorbita. Biscuitul nu-i prea placea, era o marca noua pe care o incerca pentru prima data, la recomandarea unei prietene. Oricum de miine urma o perioada de acomodare a organismului, la noul metabolism care includea pe linga exercitii si o noua dieta alimentara, deci nu avea importanta gustul usor amarui si neplacut al biscuitului.

      Observind cit de tirziu era, se infasura repede intr-o haina subtire si reglind gradul de transparenta si culoarea iesi in graba din locuinta; robotii deja incepusera curatenia zilnica a micului apartament. In liftul pneumatic se razgindi in privinta culorii si o schimba din verde in portocaliu, i se paru mai tonica. Cu pasi repezi se indrepta catre aeroglisor si urcindu-se in el comanda scurt: "La C.S.I.!" – Centrul Stiintific Intergalactic. Vehiculul porni silentios.

      Calatoria nu dura mai mult de citeva minute. "Doctorul este deja in sala de operatii", i se spuse la intrarea in cladire. Pregatirile incepusera devreme in zori, tot centrul fierbea de nerabdarea interventiei. Se dezbraca si asezindu-se pe un pat astepta asistenta. Aceasta veni prompt si incepu pregatirile: doza finala de anestezic o va lua in sala de operatie, ce ii daduse acum, era un drog usor pentru linistirea si calmarea muschilor si a spiritului. In timp ce ii vorbea, miinile ei se miscau repede facind si consultul de rigoare: totul era in regula!. Chema doi asistenti si impinsera patul pina in sala operatiei. Drumul pina acolo i se paru o plutire lina. Efectul pernei de aer a patului si al drogurilor isi aduse contributia din plin la starea pe care o simtea.

      Sala imensa de operatie era pregatita. Sus deasupra cupolei transparente invitatii, doctori cu renume, personalitati ale lumii stintiifice urmareau totul. O camera de filmat mobila, sferica, cit un pumn de mare se rotea zbirniind usor prin incapere. Evenimentul era transmis live pe intreaga planeta si era reluat de cele mai importante centre de informare din intregul sistem solar. Simti importanta momentului mai coplesitoare ca oricind.

      Doctorul se apleca prinvind adinc ii spuse zimbind: "Totul este in regula, ne revedem in curind!" Inchise fara voie ochii si simtii cum plutirea se transforma intr-o prabusire in gol.

     

          

      Lumina i se strecura usor printre pleoapele mijite. Realiza ca operatia se sfirsise, avusese oare succes?! Incerca sa se miste, ridica capul se uita prin incapere: nu era nimeni, amortirea era usoara, de aceea nu avusese o mare greutate sa isi dezveleasca picioarele si sa le priveasca. Imaginea nu ii era complet straina, isi mai privise picioarele si in simulator, dar acum sa simta fiecare miscare si sa constientizeze faptul ca se sprijinea pe doua picioare de pasare uriasa, era usor ciudat. Se ridica si se indrepta catre uriasa oglinda din incapere. De dincolo de sticla oglinzii privea o fiinta noua.

      Doctorul intra in incapere:" Cum te simti?" intreba acesta in timp ce ii facu un control sumar.

      "Perfect" ii raspunse

      Deschizind apoi cu un gest fereastra doctorul ii spuse:

      "Inseamna esti gata pentru test"

      "Da", rasuna raspunsul si in acelasi timp isi intinse aripile albe avintindu-se in zbor.

      Doctorul il urmari cu privirea, cum se inalta, cum aripile puternice imping aerul

      si cum coboara la nivelul solului si cu ghearele picioarelor insfaca prima victima. Cum se invirte apoi in cercuri ample si se pierde in departare sa-si savureze prima masa. si rosti cu glas soptit " Ii voi spune INGER!"

     

© Copyright Mihaela Munteanu
Comentarii (1)  
irinuca
Sâmbătă, 27 Ianuarie 2007, ora 13:49

mi-a placut ce sa spun,eshti tareee

Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online