evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Uşa de la baie  -  Melodia care nu se aude  -  Vrăjitorul  -  Trenul  -  Fotografii  -  Floarea de loldilal  -  Între „Ei” şi noi, Pământul! (V)  -  Mămica şi El Diablo  -  Corabia nebunilor  -  Câmpul de luptă  -  Jocul Zeilor (VIII)  -  ªi vremea vine ca să plângi  -  Brăduţul  -  Copilul Visător cu Mâinile de Aur  -  Întâlnirea  -  Misiunea  -  Luminile oraşului 2 (I)  -  Program de criză  -  ...ªi la sfârşit a mai rămas coşmarul  -  În beci  -  Resacul Timpului  -  Marea Neagră. Iulie  -  Visând cu ochiul deschis  -  Jocul  -  Aventurile Poetului Rătăcitor : (II) Poetul Soarelui  -  Meduza (III)  -  Epsilon  -  Rochia străvezie  -  Ceasul ispitirii  -  Jocul Zeilor (V)  -  Muzeu Apocaliptic  -  Sub nori  -  Curcubeul  -  Strada castelului : Câte lumi  -  Icoana  -  Valoare reziduală  -  Timpul schimbării  -  Luminile oraşului XIV  -  Război obişnuit  -  Poveste de mahala III : Foamea!  -  Ziua în care pământul s-a oprit  -  Greaţă  -  Nevastă rea  -  Echilibrul  -  Creatorul  -  Luminile oraşului XVII  -  Luminile oraşului 2 (III)  -  Cruciada bucătarilor  -  Universul lent  -  Străinul


Războiul lumilor

Ovidiu Bufnilă
ovidiubufnila.ning.comPublicat Marţi, 25 Martie 2003, ora 10:05

      Palaria lui Rupert a stat o vreme spânzurata de semaforul lânga care fusese accidentat presedintele Americii. Rupert s-a laudat ca o pala ciudata de vânt, stârnita din senin, i-a luat palaria în acel loc de legenda. Automobilul blindat al presedintelui, model 2345, s-a desfacut bucati în intersectie punând pe jaratec întreaga lui trupa de puscasi marini. Presedintele venise sa viziteze arhipelagul nostru dar mai toata lumea stia ca se întâlnise cu Zam Zamora, seful gherilelor.
      În WorldNet, stirea ca automobilul blindat s-a facut bucati fara motiv s-a raspândit ca fulgerul. Numai despre palaria lui Rupert n-a suflat nimeni vreo vorbulita. Fratele meu a luat legatura cu meteorologul arhipelagului încercând sa afle de unde ar fi putut veni pala de vânt. Meteorologul era blond si spalacit si un mare fustangiu. În noptile calduroase ale arhipelagului îl puteai gasi hoinarind prin taverne si cântând în gura mare. Politistii nici nu-si mai bateau capul cu el. Fiind îmbibat cu rachiu de migole, meteorologul n-a înteles întrebarile fratelui meu si l-a confundat cu cântareata de opera Adelaide Brianon.
      L-a sarutat pe gura si i-a facut propuneri nerusinate. În schimb, Tortogue, astrofizicianul de la Atomic, a analizat cât se poate de serios pala de vânt si a cerut o audienta la guvernatorul arhipelagului, apoi i-a sunat pe cei de la ONU si, în final, a cerut sa vorbeasca papei. Eu m-am tinut de capul lui Tortogue încercând sa aflu ce l-a speriat într-un asemenea hal. Urmarirea asta mi-a dat serios peste cap micile economii dar nu-mi pare rau ca am vazut o multime de lucruri încântatoare pe care altfel nu le-as fi stiut niciodata. Trebuie sa recunosc, sunt un lenes, un mare lenes.
      Prefer la sfârsit de saptamâna sa stau cu nasul în Domeniul Virtual si sa ma joc în cele mai neînchipuite feluri. Cel mai mult si mai mult îmi place sa inventez tot felul de fiinte fabuloase. Cândva, am organizat si o mica expozitie cinetica la care am invitat mai multi oficiali împreuna cu sotiile lor. Am pus mult suflet pentru acel moment. Am cumparat bauturi fine si multe bomboane de ciocolata si l-am chemat pe Pârsiva Upândiva sa de-a un mic concert de muzica indiana. Lucrurile nu au iesit asa cum am planuit eu pentru ca sotia guvernatorului s-a certat cu Adelaide Brianon care avea un decolteu apetisant si care facea ochi dulci mai tuturor. Am fost nevoit s-o invit politicos în strada, lucru pe care nu mi l-a iertat niciodata desi aproape ca-mi stricase mica petrecere. Gestul meu a facut din Adelaide Brianon singura martora a accidentului care l-a avut ca protagonist pe presedintele american. Cântareata de opera a sustinut tot timpul în fata ziaristilor ca din cer a coborât un fulger verde care a despicat automobilul. Nici politia si nici chiar Agentia Americana de Informatii nu i-au dat crezare. Guvernatorul nostru nu avea simpatii comuniste astfel ca americanii abia daca ne bagau în seama. Eu am pus obtuzitatea asta pe seama prostiei de care nu duceau lipsa democratiile noastre obosite. Am zis lucrul asta într-o emisiune difuzata în WorldNet si am primit prin WAP o gramada de mesaje belicoase de la tot felul de ticniti care mi-au promis ca-mi vor da foc sau ca ma vor spânzura de primul semafor întâlnit în cale.
      Tortugue s-a bucurat si el de acelasi tratament, birocratii de la ONU ridiculizându-l în fata presei iar fizicienii de la Berlin luându-l peste picior din pricini care îmi scapa. În cele din urma am aflat ca analizele de laborator îl dusesera pe Tortugue la concluzia ca pala de vânt care zburatacise palaria lui Rupert fusese stârnita de reactorul unei nave extraterestre bine camuflate. Ca în curând aveam sa fim târâti într-un razboi galactic n-a interesat pe nimeni. Generalul Kolin Pover ne-a asigurat ca nu suntem amenintati din spatiu si ca armata nu face înrolari. La doua zile dupa aceasta declaratie, palaria lui Rupert a disparut.
     

© Copyright Ovidiu Bufnilă
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online