evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Străinul  -  Piese de muzeu  -  Efect de înflorire (Napoca)  -  În căutarea zborului  -  Molecula Vieţii de Apoi  -  Aici şi acum  -  Cap de listă  -  Războiul - fără - cap - şi - fără - coadă  -  Casa nebunilor  -  Texte.01  -  A Doua Epocă Întunecată  -  Alfa si Omega. Moon  -  Proză absurdă  -  Jazzonia : Cartea Cruciadelor  -  Un viol ratat (Din neant)  -  Povestea trenului  -  Imdiola  -  Vatmanul - Purificarea  -  Luminile oraşului VI  -  Citadela Asociaţiei  -  The Alien Revolution  -  "ªi caii se împuşcă, nu-i aşa ?"  -  Halucinaţie  -  Luminile oraşului IX  -  StarCraft : Musafiri nepoftiţi  -  Muzeu Apocaliptic  -  Cum să te fereşti de urs  -  Jocul meu pentru Dumnezeu şi ai lui  -  Luminile oraşului XI  -  Enigma de cristal  -  Acolo unde s-a oprit metroul  -  Un moment nou sau Cădere în cap spre cerul liber  -  Factorul "Haos"  -  Vrăjitoarea  -  Ea, eu şi ei  -  Ultima frunză  -  Omul cu păsări  -  Re-insecţie  -  Războiul  -  Vânătorii de poveşti  -  Între „Ei” şi noi, Pământul! (IV)  -  Mărturisirea lui Abel  -  Pacientul  -  Mamă de duminică  -  Copilul Visător cu Mâinile de Aur  -  Secretul  -  Povestea unui ceas  -  Gol  -  Theron Girradus  -  Depozit.02


Renaşterea...

Renaşterea...
  George Grigoriţă
Amintiri trecute şi viitoare
Jocul
varianta print

George GrigoriţăPublicat Duminică, 20 Iulie 2003, ora 10:05

       Era ciudat pentru ca nu-mi era frica, stateam si priveam in jos, impacat, resemnat. De fapt totul a fost ciudat, de la inceput si pana acum cand speram sa fie sfarsitul. Am fost las si curajos in acelasi timp. Las inainte si curajos dupa. Da, recunosc, am renuntat, dar dupa ce am luat hotararea, nimic nu a mai contat, atunci m-am detasat de lumea asta, de tot ce tine de ea, de sentimente, de durere, de singuratate, de tot. Atunci am simtit cum un val de fericire ma invaluie incet, incet. Fericire pe care - ciudat - incerc sa-mi amintesc clipele fericite din viata mea, insa sunt prea putine si prea adanc ascunse in mintea mea, sunt ingropate in ura.
     
      Alunec incet in abis - gata - acum zbor spre necunoscut. Intunericul de jos ma priveste prietenos parca chemandu-ma sa-i stau alaturea in eternitate. Un zambet trist mi-a inghetat pe buze. Era regretul, nu pentru lumea pe care tocmai o paraseam ci pentru voi.
     
      Un chip imi obseda mintea in clipele acelea. O fatza angelica ma privea. Ma privea cu niste ochi mari si negri, in care ma oglindeam eu. Imi vedeam albastrul ochiilor si prin ei intreg sufletul. Imi priveam intreaga viata prin ochii ei. Incercam sa patrund in sufletul ei, incercam sa descopar ce ascund ochii aceia mari si negri, insa deodata, totul s-a intunecat, a disparut oglindirea ochilor mei intr-ai ei, a ramas doar negrul de gheatza, neiertator dar atragator in acelasi timp. Atunci mi-a cuprins capul cu amandoua mainile, s-a apropiat de mine si m-a sarutat. A fost un sarut patimas, plin de o dragoste de necrezut, a fost modul ei de a-si cere iertare de la viata, de la sufletul care il lua.
     
      Amintiri pline de fericire au inceput sa-mi colinde mintea. Nici nu stiam de unde atata fericire, incepeam sa ma intreb daca acestea sunt amintirile mele, daca faptele evocate mi s-au intamplat cu adevarat mie, insa da, erau ale mele. Ura s-a transformat, s-a dat la o parte, a disparut sub invaluirea atator amintiri placute, a fost invinsa. A fost o clipa de fericire absoluta, raul s-a transformat in bine, ura in iubire....prin moarte am dobandit ceea ce nu am putut obtine de la viata: fericirea.
     
      Un scancet de copil mic se furiseaza pana la urechile mele. Intunericul incepe incet, incet sa se dea la o parte de pe ochii mei. Am inceput sa vad. Priveam un copil mic, un nou-nascut care plangea. Eram eu.
     
      Apoi uitarea ma invalui si ma pierdu din nou.

© Copyright George Grigoriţă
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online