evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Cap de listă  -  Dacă ar fi fost să alegi altceva  -  Alfa si Omega. Moon  -  Îndelunga aşteptare  -  Paradox  -  Aer  -  Sinucigaş plătit  -  Lacul negru  -  Uitare  -  Greaţă  -  Timpuri Noi  -  Bătălia pentru supravieţuire  -  Colecţionarul  -  Cojocul (Cujuh)  -  Poveste de mahala I : Meciul  -  Avatarul  -  Sentofagia  -  Vatmanul - Anton şi Marcel  -  Marea Neagră. Iulie  -  Lumină dublă  -  Sharia (fragment)  -  Imdiola  -  Halucinaţie  -  Muzeu Apocaliptic  -  Drumul spre (II)  -  Nebunii lui Arrianus  -  Fălci însângerate  -  Coana mare se mărită  -  Cum să te fereşti de urs  -  Nopţi albe, zile negre  -  Călătoria unui artist...  -  Meduza (VI)  -  Mamal - Oraşul  -  Spiritul este liber şi insurgent  -  Luminile oraşului XIX  -  Piatra  -  Pânza de paianjen  -  Dincolo de ceţuri  -  ªi vremea vine ca să plângi  -  De aici, de sus...  -  Melodia care nu se aude  -  Luminile oraşului XVII  -  Recreaţia  -  Povestea ţării Nucalanoi  -  Înainte ca toate imaginile să dispară...  -  Războiul lumilor  -  Zombi  -  Novicele  -  Proprietate cu casă şi pădure  -  Molecula Vieţii de Apoi


Valoare reziduală

Valeriu DrăganPublicat Duminică, 13 Iulie 2008, ora 12:13

      - Doamnelor si domnilor, am revenit in studio cu invitatul nostru, Gen. Heaviside, doctor in stiinte aerospatiale si coordonatorul celui mai nou proiect de cercetare in cadrul Fortelor Aeriene.
      Domnule doctor, in ce consta acest proiect?
     
      G.H.-Este vorba despre un sistem integrat pentru telecomunicatie, mai precis, este un sistem imposibil de interceptat prin mijloace conventionale. In exprimarea curenta ar fi cea mai apropiata forma de telepatie, una controlata voluntar in cadrul unui anumit grup de utilizatori.
     
      - Este capabil acest sistem si de „citirea gandurilor”?
     
      GH - In nici un caz, tehnologia este dependenta de anumite dispozitive, momentan avem doar doua cu care efectuam teste. Cum spuneam este un „fel” de telepatie, nu are legatura insa cu vreun fenomen paranormal. Dispozitivele sunt legate printr-o punte de tip ERP, Einstein-Rosen-Podolski, practic orice schimbare a starii unui dispozitiv este automat perceputa de celalalt-doar de celalalt.
     
      - O intrebare care cred ca este pe buzele tuturor telespectatorilor nostrii, ne puteti da mai multe detalii despre OZN-ul prabusit acum 3 luni la Oakreec?
     
      GH. - (zambind politicos si putin superior) Da, pai.. Ati spus OZN, in ceea ce ne priveste pe noi, este cat se poate de identificat obiectul la care va referiti, aeronava efectua un zbor de antrenament si din pricina unei avarii la computerul de bord a scapat de sub control.
     
      - Dar martorii spun ca au existat aeronave ale Fortelor Aeriene care l-au doborat, se vorbeste chiar de o nava extraterestra.
     
      GH - Zborul facea parte dintr-un exercitiu strict secret, in esenta o simulare de lupta aeriana. Avioanele care il urmareau simulau tragerile, in nici un caz nu au provocat avarierea acestui avion.
     
      - Ne puteti spune care este tipul aparatului prabusit?
     
      GH. Din pacate, avionul este unul experimental, nu va pot spune mai multe. Dar as vrea sa fac o mica paranteza aici in legatura cu asa-zisele civilizatii extraterestre. Exista posibilitatea ca anumite forme de viata sa se fi dezvoltat in alte colturi ale Universului poate chiar inzestrata cu un anumit grad de inteligenta. Dar viata inteligenta este una si viata capabila de tehnologie este alta. Si delfinii sunt extrem de inteligenti insa niciodata nu vor putea crea „tehnologii”- Natura nu permite acest lucru, rasa umana este un accident fericit, probabil si singular.
     
      - Domnule Heaviside, va multumim pentru prezenta in emisiunea noastra, revenim dupa o scurta pauza ..
     
      In drumul sau catre Laborator, Heaviside incepu sa caute in agenda telefonului numarul unuia dintre cercetatori. Nu se putea abtine sa nu verifice starea lucrurilor, in fond de abia primise comanda proiectului-trebuia sa se implice:
     
     
      GH. Ati reusit sa mai aflati ceva? Este verificat principiul de functionare?
     
      - Da, am mai testat astazi o transmisie, totul merge bine, se pare ca principiul este cel intuit de noi.
     
      GH - In cat timp credeti ca vom putea sa si fabricam un sistem de telecomunicatii viabil?
     
      - Domnule general, suntem abia la inceput, in trei luni deabia am reusit sa ne dumirim. Tehnologiile aste ne cam depasesc si sunt complet diferite de ceea ce avem noi, in plus aparatele sunt si avariate din cauza impactului cu solul...
     

© Copyright Valeriu Drăgan
Comentarii (1)  
Diana Alzner
Joi, 17 Iulie 2008, ora 11:26

Sa vedem daca am înteles: o nava extraterestra s-a prabusit, tehnologia sofisticata de la bord a fost recuperata de armata, iar oamenii de stiinta pastreaza secretul.
E o tema arhicunoscuta. Lipseste ineditul, suspansul. Cauta un subiect mai consistent, altfel scrii destul de bine!

Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online