evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Vatmanul - Mass Media  -  Un moment nou sau Cădere în cap spre cerul liber  -  În tren  -  Submarinul Roşu  -  Luminile oraşului XVII  -  Taina norilor  -  Vânătoarea  -  Somnul  -  Jocul libertăţii  -  Vizita  -  Secretul  -  Sexibon  -  Catedrala  -  Nebunul  -  Călătorii cu îngeri  -  De profundis  -  Petrecerea  -  Ignis  -  Piese de muzeu  -  Necunoscutul intrigant  -  Interviul  -  Meduza (V)  -  Inelele lui Saturn  -  Cap de listă  -  Canicula  -  Luminile oraşului XXIII  -  Înălţarea  -  Ambuscadă pe Uslar  -  Castravetele  -  Arta fugii în cinci acte  -  Povestea knorgului care îşi caută mama  -  Sindrom de plecare sau Povestiri dintr-o cârciumă de la marginea galaxiei  -  Comando Fox  -  Atalia  -  Aedes  -  Luminile oraşului XXIX  -  Tarsius  -  ...ªi la sfârşit a mai rămas coşmarul  -  Sinucigaş plătit  -  ªahul de duminică  -  Curcubeul  -  Sharia (fragment)  -  Legendele Căutării  -  Pure Evil  -  Meduza (X)  -  Viola  -  Ziua a şaptea  -  Uitare  -  Nu deschideţi uşa  -  Nu este prima dată


Aseară...

Laurenţiu DanuPublicat Miercuri, 8 Decembrie 2004, ora 21:24

      Totul s-a petrecut atît de repede. Nici macar nu am avut timp sa-mi dau seama ca nu visez. Chiar acum totul îmi pare un vis urît, o prelungire a cosmarelor noptii în lumea reala, fizica, a luminii.
      Cînd a început oare? Ieri? Alaltaieri?
      Nu pot afirma ca sînt un visator, ancorat puternic în propria-i lume fantasmagorica care vede lumea materiala în nuante de alb si negru.
      Nu credeam ca este posibil. Mai ales, ieri, cînd m-am trezit atît de binedispus si dornic, chiar, de a schimba ceva în viata mea. Într-adevar, s-a schimbat.
      Total.
      Dar nu asa cum mi-am dorit.
      Întîi am primit acea bucata nenorocita de hîrtie, înstiintare, cu antetul standard al corporatiei, prin care îmi era comunicata încetarea oricarui fel de colaborare cu ei, deci, concedierea mea, învaluita de cuvintele pompoase si parerile de rau ale stimabilului domn director de la Resurse Umane.
      În zeci de ani de cînd lucram la ei nu am primit nici macar o mustrare verbala si, deodata, ma concediaza.
      Apoi, vizita reprezentantului editurii care mi-a publicat cele opt romane. Toate trecute pe lista mondiala de best-seller-uri.
      Mi-a înmînat o diploma si cu regrete eterne a rupt în fata mea contractul. A plecat grabit în mijlocul tumultului meu de injurii si blesteme.
      Nicicînd nu am putut crede ca voi ajunge în situatia de a urî pe toti oamenii. Nici macar cînd iubita mea din liceu mi-a fluturat mîndra prin fata ochilor inelul de logodna... cu antrenorul ei de fitness.
      Nu stiu daca îsi poate imagina cineva ce se petrecea în mintea mea aseara. Ma simteam un vulcan pe cale sa erupa " o tornada ucigasa de gradul cinci " daca mai exista asa ceva.
      Totul s-a dus pe apa sîmbetei.
      Si toate acestea din cauza acelui îngîmfat gras si chel de lingau netrebnic al Arhanghelului Mihail. Tot timpul m-a urmarit. Fiecare miscare, fiecare cuvînt, fiecare gînd si sentiment.
      Am crezut ca voi gasi liniste aici, pe Terra. Am crezut ca voi reusi sa-mi spal pacatele si sa capat binecuvîntarea Lui.
      Nu a fost sa fie.
      Dar nu-i nici o problema. Am reusit sa evadez atunci din Infern, voi reusi si de data aceasta, iar în acel moment, al re-întoarcerii mele, toti vor afla ce înseamna sa suferi.
      Presedinte vreau sa fiu, data viitoare!
     

© Copyright Laurenţiu Danu
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online