evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
Psihopatul  -  În umbra deasă a realităţii  -  Depozit.03  -  Uitarea  -  Feţele dragostei  -  Gondolierul  -  Alfa si Omega. Moon  -  Somnul uitării  -  Proză absurdă  -  Legendele Căutării (II)  -  Tentaţia continuă  -  Pulbere de stele  -  Moştenire de familie  -  Dincolo de evoluţie  -  Fortul  -  Lacul negru  -  Fragile  -  Meditaţie  -  Avatarul  -  Odă pentru Măria Sa, Îngerul nostru  -  Povestire  -  O noapte într-un ceas  -  Cercul  -  Valea blestemată  -  Duhovnicul  -  Ulysse şi Hector  -  Fluturi  -  Sfârşitul lunii  -  Dl. Ics  -  Valoare reziduală  -  Emoţia reîntoarcerii  -  Îndelunga aşteptare  -  Luminile oraşului II  -  Meduza (V)  -  Cerc la persoana întâi  -  Luminile oraşului XIII  -  Enigma de cristal  -  Cojocul (Cujuh)  -  Arătarea  -  Dincolo de ceţuri  -  Pastel  -  Meduza (VIII)  -  Je t'aime mélancolie  -  Circ  -  Lumea prin ţeava puştii  -  La copcă  -  Greaţă  -  Aseară...  -  System Error  -  Printre oameni


Enigma de cristal

Enigma de cristal
  Victor Vicos
varianta print

Victor VicosPublicat Sâmbătă, 8 Ianuarie 2005, ora 11:10

      Anul 2990, anul în care zborurile pe Andromeda, Proxima Centauri Galax, Venus, Pluto, Monoide si pe toate planetele descoperite, au devenit loc pentru excursii spatiale . În fiecare zi pleaca oameni în turism cosmic , pe aceste planete cu ajutorul navelor MW 5000.

     

          

      Pe satelitul natural al Pamântului , Luna , s-a descoperit în nucleul ei , documente despre Egipteni si Sumerieni . Era totusi un mister , Craniul de Cristal din metropola Gapel . În acest oras , se gaseau peste 40.000 de locuinte suspendate , si într-un birou plutitor se afla Orion Panticus un tânar de 150 de ani , care cerceta Craniul de Cristal din anul 2900 . Aflase de la computerul sau vorbitor despre pilula timpului si a teleportarii . Orion facuse o cerere de cumparare a unui flacon de X 22.500 , asa se numea acest recipient , care continea multa energie vie .

      Toti prietenii lui au descifrat problemele omenirii . Cea mai revolutionara descoperire , a fost a documentelor de pe Luna , manuscrise despre istoria Egiptenilor si

      a Sumerienilor . Cel mai mare soc a fost acela ca Egipteni au fost clonati , adusi în incubatoare speciale . Si de aici , prin experimente genetice pe oameni s-a ajuns la fiintele inteligente de azi . Egiptenii au ajuns la cea mai dezvoltata civilizatie de pe tot Universul Partenian . Alt tânar Paba X 40 , descoperise aceste documente cu ajutorul unui laser cu acid . Paba era amic cu Orion , cei doi terminasera facultatea de Universoarheologie din Camelatra , planeta Monoide . Panticus era foarte dezamagit de faptul ca , prietenul sau a facut mega descoperirea anului 2988 .

      El a fost premiat cu o casa ultra-moderna , de pe planeta Monoide .

      Orion îsi facea acum planuri pentru urmatoarea misiune , numita Enigma de Cristal . Se auzi de afara un zgomot , era comandantul expeditiei spatiului galatic .

      - ,,Stele în ochi,, domnule Panticus , spuse repetând un salut al unui cosmopoet de pe Terra .

      - Cu ce treburi pe la noi Qawo KL , nu ai mai fost pe la noi de doi ani lumina .

      - Ai o expeditie !

      - De ce tipati , la mine , v-am gresit cu ceva ?

      - Taci si asculta !

      - Orion nu putea sa creada ca un domn atât de pasnic , vorbeste atât de rastit .

      - Auzi , Orion , cei de la facultate ti-au dat o misiune îl întrerupse , nepoliticos , Panticus .

      - Recunosc , ca am o misiune ...... sa elucidez o enigma .

      - Si de ce nu descoperi , sunt multe lucruri nedesoperite , tufa de Marte .

      - Bine , domnule Qawo , asteptati putin ca trebuie sa raspund la nava de transmitere . Venisera medicamentele de la Academia Medicala a Universului. Luase pilulele de teleportare si îi aratase domnului KL .

      - Qawo , am consultat pe computerul meu o cercetare , referitor la Enigma Craniului de Cristal , din metropola noastra .

      - Si vei fi interesat sa afli adevarul acestui craniu care s-a descoperit în jurul anului 1927 . Putine persoane au descifrat , codul acestui Craniu de Cristal .

      Se presupune ca ar contine , toate planurile marilor constructii din Univers .

      - Domnule KL , eu va respect pentru tot ce spuneti dumneavoastra dar trebuie sa ma întorc în timp , prin anul 27 dupa Hristos , cu ajutorul pilulei timpului .

      - Pleci singur , te aventurezi singur în aceasta peripetie ?

      - Evident ca nu , voi lua cu mine celebrul arheolog , Paba care ma va ajuta sa descifrez enigma .

      Domnul Orion Panticus îi urase succes în survolarea spatiului aerian al orasului , cu ajutorul aeronavei cu propulsie pe baza eoliana .

      Îsi luase loc pe scaunul mintii , si îi transmise telepatic lui Paba : - Prietene , te rog ajuta-ma într-o misiune . Dupa asta , te astept la mine în birou . Iesii din transa telepatica , îsi lua aparatul de fotografiat cu laser , computerul vorbitor care încapea în buzunarul hainei sale , un scut si o cutie pentru protejarea Craniului de Cristal . Se facuse o lumina puternica si aparuse amicul sau .

      - Ce faci , prietene , am primit mesajul si m-am bucurat ca mergem într-o misiune ; .......... dar ce misiune , ai tu , de facut ?

      - Sa descopar o enigma .

      - Ce enigma ?

      - Misterul Craniului de Cristal din orasul nostru preistoric . Acum suntem în epoca constructiilor din Titan , trebuie sa luam doar pastila timpului si o sa ajungem , cât ai clipi în preistorie .

      Luara cei doi acele pilule si pornira în descoperirea unei taine vechi de 2963 de

      ani .

      Aceste medicamente , erau progamate sa îi duca în vechiul Gapel . În preistorie , orasul se numea Gapel . Cei doi arheologi , au ramas surprinsi de ce vad .Într-o poiana luxurianta se gasea doar un altar din bazalt , în forma de pentagon . Pe toate laturile altarului se gaseau desene rupestre . Se vedea clar ca populatia care a construit acest lacas de cult avea cultul focului . Craniul de Cristal era pus în centrul încaperii , pe un soclu de plantina . Acest soclu avea o înaltime de doi metri , diametrul partii superioare masura 50 de centrimetri . Postamentul este împobit cu diamante si briliante . La temelia coloanei se afla o inscriptie . Precizeaza faptul ca acest Craniu de Cristal si Altarul Universului dateaza din anul 999 înainte de Hristos si a fost ridicat de zeul Gapel , care era zeul focului si al Universului .

      Cei doi arheologi , si-au luat masuri de siguranta pentru eventualele capcane. S-au protejat cu scut , greu de perforat . Când au luat Craniul de Cristal , a tâsnit o sageata din interiorul coloanei , iar pietrele pretioase au scos o lumina foarte puternica , care a luminat încaperea întunecata . Daca nu ar fi existat acel scut , soarta lor ar fi fost pecetluita .

      - Orion , gata cu pozele , hai sa iesim din locul acesta blestemat !

      - Paba te rog pune în cutia speciala , soclu si Craniul de Cristal .

      Cei doi au iesit din Altarul Universului , si luara pilula timpului . Acum , au pus mâna pe cel mai greu craniu din Univers , nici un craniu descoperit vreodata nu era asa greu , avea 20 de kilograme , iar soclu 10 kilograme . Cei doi prietenii au ajuns , în Epoca Titanului cu marea captura de 30 de kilograme .

      Craniul de Cristal a fost pus într-o camera speciala ,iar în aceea încapere se gasea un computer care a sustras toata informatia . Toate aceasta operatiune a durat o zi si o noapte . Iar finalul craniului de cristal , a fost sumbru , el s-a autodistrus . Concluzia celor doi arheologi a fost una interesanta . Craniul nu a putut sa reziste pentru ca i-a fost sters creierul , si fara inteligenta s-a autodistrus .

      - Paba , ai vazut ca fara Materia cenusie acest craniu nu a vrut sa traiasca ?

      - Orion , cred ca acest mister ne-a învatat ceva . Trebuie sa luam exemplul craniului . Sa asimilam multe cunostinte din toate domeniile .

      Informatiile adunate au limpezit multe lucruri neelucidate pâna atunci . Istoria fiecarui popor a fost descoperita . Cum s-a construit Stonehenge , Marile piramide din Univers , Turnul Babilon , Luna , Terra , Sfinxul si multe lucruri care pâna în anul 2990 erau adevarate enigme .

      Paba X 40 si Orion Panticus au fost numiti de Universitatea de Istorie si Arheologie , geniile anului 2990 . Erau cei mai importanti oameni , au fost pusi în cartea Titanii Universului . În accea carte toate geniile erau scrise cu litere de aur. Panticus Orion a fost sters de pe lista neagra , care continea oameni care nu au contribuit la descoperirea unor enigme sau la inventia unui obiect .

      Cei doi prieteni au construit o baza de cercetare pe planeta Pluto .

© Copyright Victor Vicos
Sursa :   Nordlitera
Comentarii (2)  
adrian zbirce
Luni, 14 Mai 2007, ora 19:04

enigma de cristal e o adevarata enigma . in anilumina se masoara distanta nu timpu; de ce existau arheologi care sa descopre trecutul cant te puteai intoarce singur in timp cu pastila etc enigma de cristal este cel mai sf lucru pe care lam citit... pe bune

carlos
Duminică, 1 Aprilie 2007, ora 16:17

nu se intelege nimic logic

Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online