evomag.ro
    science-fiction fantasy poezie eseu arte vizuale
Caută :  
Resurse Contact
2 fast 4 you  -  Meditaţie  -  Viziune  -  Stâlpnicul  -  Fata mării, Poliana  -  Omega  -  Oglinda  -  Aventurile Poetului Rătăcitor : (II) Poetul Soarelui  -  Luminile oraşului XII  -  Poveste de mahala IV : A înnebunit lupul!  -  Uchin (fragment)  -  De aici, de sus...  -  Text experimental  -  Transcendere  -  Taina norilor  -  Stăpânul - Volumul I : Răpirea zeilor  -  Ultima frontieră  -  Meduza (XI)  -  Canicula  -  Schimbare de management  -  Cine sunteţi?  -  BO  -  O dimineaţă perfectă  -  Elixirul vieţii  -  O scânteie într-un ocean de linişte  -  Întâlnirea  -  Alfa si Omega. Moon  -  Liber arbitru  -  Uitare  -  Întreg  -  Aura urii  -  Recurent  -  Meduza (II)  -  Piatra  -  Fata morgana  -  Parte din mintea ta  -  Gena morţii este instituirea metafizicii moderne  -  Fragmente de... viaţă  -  Un moment nou sau Cădere în cap spre cerul liber  -  Poporul perfect  -  Ultima frunză  -  Scrisoarea  -  Sub nori  -  Jocul Zeilor (VII)  -  Starea de trecere  -  Umbrele nopţii  -  La frontieră  -  Luminile oraşului VIII  -  Praf minune (III)  -  Jocul libertăţii


Conştientizarea

Conştientizarea
  Dora Cilinca
Geisha
Lucrurile
varianta print

Dora CilincaPublicat Luni, 9 Ianuarie 2006, ora 19:22

      - De douazeci de ori, de o suta de ori, de doua mii de ori ... De cate ori e nevoie...

      - Si eu ?! Eu de cate ori?

      - Tu... E ultima data! Sau singura , vezi tu , nici noi nu stim adesea chiar tot. Despre unii nu ni se spune nici atat .

      - Sunt tare confuza... Unora le-am promis ca ne vom mai intalni...

      - Vor intalni pe altcineva... Oricum nu-si vor aminti nimic din ce a fost acum.

      - Le-am promis pe vremea cand ne iubeam si ...

      - Atunci ... deja au uitat! De fapt ce vrei? Sa mai stai ? asta incerci sa-mi zici ?!

      - Nu , adica nu stiu ! Uneori ma gandesc ca ei isi doresc sa mai raman si alteori ca le este indiferent daca mai stau ori plec...

      - Si asta doare !

      - Nu , acum nu ma mai doare . Am inteles ca isi pot modifica dorintele si sentimentele destul de repede . Si se impiedica foarte usor de aspectul vehicolului ! Trupurile frumoase sunt cele pe care le agreeaza cel mai mult. Iar daca au unul care nu se incadreaza in standard apare invidia , suferinta sau straduinta de a ajunge cat mai aproape de acel standard .

      - Tu nu poti invidia ! Aceasta capacitate nu au reusit sa ti-o introduca in matrice !

      - Stiu , ca multe altele de fapt ... Nu pot uri , nu pot face rau in mod constient si voit ... Dar ma pot mania ! E un sentiment obositor care simt cum ma secatuieste .

      - Ti l-au implementat foarte greu , si la fiecare acces de furie o parte din energie iti este transferata in memoria Plecarii .

      - Din ... energia furiei ?!

      - Nu , ei nu au nevoie de experientele de vibratie joasa . Din energia acumulata atunci cand iubesti . De asta poate , incepi sa uiti clipele de fericire intensa !

      - La mine acasa traiesc aceste stari aproape tot timpul ! Asta-mi amintesc .

      - Stiu . Matricea era foarte bine incriptata in acea zona si nu s-a putut sterge mai nimic din amintirile senzitive . Totusi ceea ce acumulezi aici difera foarte mult de ceea ce ai acasa .

      - Simt asta uneori ... Dar , in anumite momente , cand sub pleoape se ivesc scantei si explozii de lumina , simt un soi de liniste si ocrotire pe care le stiu dintotdeauna .Atunci imi vine cel mai greu sa ma intorc printre voi ca sa primesc lovituri.

      - Stii cine te mai asteapta acasa ?

      - Nu . De fapt nici nu ma gandesc la cineva anume cand spun "acasa" . "Acasa" este o stare de bine desavarsit ! E un loc de lumina in care urmeaza sa ma cufund , sa ma dizolv , in care stiu ca informatiile de-aici sunt asteptate ca si cele din alte lumi " cu nerabdare " stiu , simt , ca ceva foarte important trebuie facut pentru fiecare lume in parte ... Vor disparea multi dintre ai nostri atunci ... Poate si eu . Noua ne pasa mai mult de ei , de voi - decat de noi. Si daca sunteti fericiti , daca pe chipul vostru apare un licar de zambet , noi stim ca efortul pe care il facem este rasplatit din plin .

      - Adica nu-ti pare rau ca esti aici ?

      - Nicidecum ! Mi s-a facut onoarea de-a fi printre voi . Va cunosc bucuriile si durerile , slabiciunile si marirea , partea de lumina si intuiesc , destul de greu insa , partea de intuneric .

      - Spuneai ceva de lovituri ...

      - Au si ele un rol in procesul cunoasterii . Destul de mic insa . Noi trebuie sa exploram pana unde sunteti capabili de sacrificiul din dragoste . Si trebuie sa va invatam cum sa priviti dincolo de materie , in miezul nevazut al simturilor nenumarate ...

      - Si cu cele cinci " vaz, pipait , auz ...

      - V-am adus o parte din experienta lasata de stramosii nostri inainte de a trece la stadiul de culoare , una dintre civilizatiile foarte vechi care dupa cateva mii de ani au ajuns a se contopi in lumina .

      - Experienta ?

      - Da , muzica sferelor , sunetele stranii pe care o parte dintre noi le pun pe portativ ;sau inventeaza instrumente noi care se apropie cat mai mult de sonoritatile stravechi , pentru voi stranii adesea .

      - Prin muzica ne faceti un fel de educatie sa inteleg ...

      - Nu numai ! Va lasam putin din ceea ce suntem . Daruindu-va ceva din noi , aveti mai putina durere in suflete ...

      - Se pare ca incepi sa-ti amintesti tot mai multe lucruri... Asta inseamna ca mai ai foarte putin ... Spune-mi , Voi ... sunteti sunete ?

      - E altceva ! Intr-un fel da . Cand civilizatia noastra a ajuns la culoarea albastra comunicarea dintre noi a inceput sa se faca intr-un registru de sunet foarte apropiat de ceea ce voi ati clasifica in genurile muzicale foarte lente si melodioase care va induc o stare de bine linistit si foarte aproape de zbor . Imi este greu sa descriu in cuvinte ceea ce ar trebui doar simtit . E o stare de iubire continuua si neconditionata dar extinsa la orice fiinta pe care o intalnesti . Iar clipa de comunicare intensa se transforma in contopire cu acea fiinta ...

      - Esti naiva...daca incerci sa extinzi la scara planetara astfel de idei. Poate o parte dintre cei de-aici se apropie de ceea ce spui , totusi de aici si pana la a crede ca toti , fara exceptie vor simti asa...

      - Daca toate lucrurile se vor aseza asa cum cateva lumi se straduie sa le aseze... da, veti avea sansa asta . Ma simt asa de obosita uneori...

      - Probabil din pricina faptului ca testam ceva nou !

      - Ceva nou ?!

      - Da, urmeaza sa te intalnesti cu cineva . Foarte curand . Probabil ca deja simti .

      - Cu cineva... Esti misterios ca si cand n-ai sti ca orice intalnire mi-ar fi data , va fi o bucurie si-o sarbatoare pentru sufletul meu...

      - De asta data va fi o incercare deosebita... Va fi cineva de acasa . Si te va ruga in felul vostru , fara cuvinte , sa ramai . Va trebui sa-l recunosti !

      - Doar atat?!

      - Nu stiu... Restul depinde numai de voi... Nici nu stiu de ce am fost pus sa-ti spun toate astea... Uneori trebuie sa facem lucruri pe care nu le putem intelege... Tu intuiesti de ce ?!

      - Nu stiu prea bine ... Simt ceva destul de confuz ... Sunt aici asemenea multora pentru a va fi de folos... Poate increderea in noi nu este de 100% ! Poate va doriti sa aflati cat de bine ne-am insusit felul vostru de-a fi...Poate vreti sa vedeti cat de mult am acceptat si cat de bine stim sa va repectam regulile ... Sau v-ati hotarat sa-mi dati un moment de respiro inainte de lucrurile cu adevarat grele pe care le am de facut... Nu stiu ! Dar nici o importanta nu au motivele ... Toate au un rost ! Si-apoi ... n-am venit aici in "vacanta" cum spuneti voi .

      - Simt tristete in vocea ta ...

      - Mi-e foarte dor de-acasa . Poate din cauza testului simt asa de acuta dorinta .

      - Vei reveni candva?

      - Numai EL hotaraste ce avem de facut ! Uneori IL putem ruga altceva ... dar orice rugaminte inseamna o amanare a ceea ce avem de facut . Si de fiecare misiune depinde soarta unei fiinte sau a unei lumi . Asa ca cerem foarte rar . Si numai atunci cand avem certitudinea ca nu incurcam lucrurile importante cu-adevarat !

      - Vei uita ce-ai trait aici?

      - Niciodata! Nimeni dintre ai mei nu va uita ... Toata iubirea ce v-o port ar putea reveni printre voi in sufletul oricarui seaman de-al meu care ar veni aici ! As vrea sa dorm acum ...

      - Ai obosit?

      - Nu-i vorba de asta... E altceva... Trupul incepe sa vibreze din pricina trecerii intr-un registru de comunicare ce nu-i este specific si e singurul vehicul pentru a va fi in preajma inca un timp .

      - Vom mai vorbi curand , bine?

      - Ori de cate ori veti dori ! Doar sunt aici pentru voi ... Atat cat am voie , va spun ... Iertati-ma , noapte buna !

     

© Copyright Dora Cilinca
Nu există nici un comentariu  
Comentează articolul  Spune-ţi părerea

    Toate câmpurile sunt obligatorii.
    Comentariul nu poate include link-uri.
    Dacă sunteţi logat, numele şi emailul se autocompletează.
    Comentariile sunt moderate şi vor apărea pe site numai după aprobare.

Nume :
Email (nu va fi afişat) :
Comentariu :


   SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
      Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2015 Arhiva SFera Online