A Treia Scrisoare Deschisă scrisă cu încă şi mai multă dragoste către românii de pretutindeni

« înapoi la articol


A Treia Scrisoare Deschisă scrisă cu încă şi mai multă dragoste către românii de pretutindeni

Ovidiu BufnilăPublicat Sâmbătă, 14 August 2010, ora 19:32

      Ovidiu Bufnilă:

      Awarded for the philosophy of the modern war, USA

      Awarded for the decoding images, United Kingdom

      Awarded for the scenario and concept, USA


     

      Pentru prima oara in Istoria Noastra, descoperim, noi romanii, ca putem trai si altfel. Descoperim ca putem construi impreuna. Descoperim ca putem fi si altfel decat barfitori, insingurati, lipsiti de Ideal. Poate ca ne va ajuta Dumnezeu sa nu mai ratacim in pustiirea sufletului. Sigur ca fiecare dintre noi are viata lui si suntem atat de diferiti din aceasta pricina. Dar nimic nu ne poate impiedica sa dam o mana de ajutor, sa daruim altora din valoarea noastra.

     

      Poate ca a sosit vremea, aceasta fiind Incercarea lui Dumnezeu catre Romani, sa ne schimbam modul de a fi. Sa nu mai fim huliti. Sa fim uniti. Sa fim uniti intr-o singura inima de-adevaratelea.

     

      Fanariotismul, balcanismul josnic si murdar, bascalia, marlania, mitocania, lipsa de actiune, murdaria, jegul, lipsa de valori si multe alte racile au pus gheara pe Sufletul Romanesc de multe sute de ani incoace. Spiritul Critic lipsit de Actiune ne ucide lent facndu-ne cotcodacitori, carcotasi dar slabi din punct de vedere al Actiunii Istorice. Ne bucuram cand apare cate un om de suflet care ne arata Adevarul, care ne pune in lumina. Dar nu-l urmam. Nu facem din el un Lider. Nu-l inscaunam in inima noastra decat temporar.

     

      Ce trebuie sa facem? Oh, sunt atat de multe lucruri de facut incat nu am mai avea timp sa ne platim facturile si sa ne traim putinul sau multul de viata pe care-l avem de trait. Poate ca daca am vorbi unii cu altii schimband termenii si ne-am apuca de-adevaratelea de treaba am putea face ceva.

     

      Ticalosi si Intriganti, Smintiti si Cacanari, sunt cu duiumul in Romania. Avem din plin, nu ne putem plange. Ei sunt gata sa ne duca in pustie, sa ne inmoaie spiritul de actiune, sa ne fenteze, sa ne tina-n sah. Ii cunoastem cu totii, numele lor sunt pe toate gardurile. Le putem tine piept? Sigur ca putem lupta impotriva lor. Dar nu cu Ura. Ani si ani, dusmanii Romaniei au cultivat atent, cu grija, pervers, Ura intre romani. Ne-au invrajbit prin cele lumesti. Au cautat sa ne spurce Biserica, sa ne ucida Liderii, sa ne scoata din Sufletul Romanesc.

     

      Poporul Roman are insa atat de multe Comori! Cum le putem apara? Dar ele sunt aparate zi de zi prin bataile inimii voastre. Ele sunt cultivate prin visele voastre. Comorile nu ne pot fi jefuite din aceste pricini de taina.

     

      Trebuie sa vorbim unii cu altii de dimineata si pana seara, deschis, sincer, sa vedem ce si cum. Unii dintre noi vor trebui sa se jertfeasca un pic pentru ca sunt oameni oriunde in lume care sunt mai saritori decat ceilalti. Asa e natura lor, le-a picurat Dumnezeu o alta Lumina in suflet. Astfel de oameni trebuie sprijiniti.

     

     

      Romania are nevoie de Lideri. Romania are nevoie de Inainte Mergatori pentru prima oara in incercata ei Istorie. Acum, cand iesim la larg, avem nevoie de Timonieri Adevarati. Cautati-i pretutindeni. Sprijiniti-i in Misiunea lor. Unii dintre ei, dupa un efort prelungit, vor fi dezamagiti. Vor descoperi ca suntem asa cum am fost. Dar nu e Adevarat. Poporul Roman s-a schimbat mult fata de ultima sa suta de ani nefericita, trista, frumoasa si ridicola, tragica, magica.

     

      Avem nevoie de Oameni Adevarati care sa ne scoata la Lumina. Daca nu vom cauta, nu vom sprijini, nu ne vom jertfi noi, macar un pic, atunci ce sa ma vrem de la Lume, de la Istorie, de la Dumnezeu.

     

      Poate ca vor veni si alti romani sa descopere ca putem fi uniti, nu vremelnic, ci sanatos, cu dragoste. Poate ca trebuie sa ne schimbam. Sa nu lasam ca viata noastra s-o ia la vale. Unii vor renunta pe parcurs, altii vor stramba din nas. Poate ca asta este soarta noastra. Dar undeva, cineva, va face Marea Schimbare. Un om Providential sau o Situatie Istorica Reala ii va face pe romani sa se iubeasca de-adevaratelea, sa se pretuiasca de-adevaratelea. Altfel ne vom pierde iar unii de altii ca de atatea ori in istorie. Vom mima trairea ducandu-ne la piata, cetuind in Internet, construind retele peste retele de discutii fara finalitate sau bloguri simandicoase sau vulgar-tembele, sumetite sau insurgent-firoscoase. Cineva va trebui sa reuseasca sa scoata Poporul Roman la Lumina cu adevarat.

     

      Astfel de lucruri le-au spus Oameni Mari ai Romaniei, Patrioti Adevarati, le-au spus oameni simpli, le-au spus scriitori, medici, regizori, filozofi, cetateni oarecari, in diverse ipostaze istorice mai vesele, mai triste, mai miezoase sau mai ratacite.

     

      Aceste cuvinte pe care le cititi acum sunt prea nevolnice si prea firave ca sa va porneasca in aceasta Incercare Istorica a Poporului Roman. In aceasta Incercare nu va poate porni decat propria voastra dragoste, talentul vostru frumos si curat, dorinta voastra de a nu va lasa infranti.

     

      Nu aceste cuvinte va motiveaza ci propria voastra dorinta de a nu lasa ca Romania sa decada in promiscuitate, in mizerie, in desertaciune. Alegerea este a noastra, a tuturor.

      Va iubesc.

     

© Copyright Ovidiu Bufnilă

Articol preluat din Arhiva SFera Online [www.sferaonline.ro].
SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2014 Arhiva SFera Online