Enigma de cristal

« înapoi la articol


Enigma de cristal

Victor VicosPublicat Sâmbătă, 8 Ianuarie 2005, ora 11:10

      Anul 2990, anul în care zborurile pe Andromeda, Proxima Centauri Galax, Venus, Pluto, Monoide si pe toate planetele descoperite, au devenit loc pentru excursii spatiale . În fiecare zi pleaca oameni în turism cosmic , pe aceste planete cu ajutorul navelor MW 5000.

     

          

      Pe satelitul natural al Pamântului , Luna , s-a descoperit în nucleul ei , documente despre Egipteni si Sumerieni . Era totusi un mister , Craniul de Cristal din metropola Gapel . În acest oras , se gaseau peste 40.000 de locuinte suspendate , si într-un birou plutitor se afla Orion Panticus un tânar de 150 de ani , care cerceta Craniul de Cristal din anul 2900 . Aflase de la computerul sau vorbitor despre pilula timpului si a teleportarii . Orion facuse o cerere de cumparare a unui flacon de X 22.500 , asa se numea acest recipient , care continea multa energie vie .

      Toti prietenii lui au descifrat problemele omenirii . Cea mai revolutionara descoperire , a fost a documentelor de pe Luna , manuscrise despre istoria Egiptenilor si

      a Sumerienilor . Cel mai mare soc a fost acela ca Egipteni au fost clonati , adusi în incubatoare speciale . Si de aici , prin experimente genetice pe oameni s-a ajuns la fiintele inteligente de azi . Egiptenii au ajuns la cea mai dezvoltata civilizatie de pe tot Universul Partenian . Alt tânar Paba X 40 , descoperise aceste documente cu ajutorul unui laser cu acid . Paba era amic cu Orion , cei doi terminasera facultatea de Universoarheologie din Camelatra , planeta Monoide . Panticus era foarte dezamagit de faptul ca , prietenul sau a facut mega descoperirea anului 2988 .

      El a fost premiat cu o casa ultra-moderna , de pe planeta Monoide .

      Orion îsi facea acum planuri pentru urmatoarea misiune , numita Enigma de Cristal . Se auzi de afara un zgomot , era comandantul expeditiei spatiului galatic .

      - ,,Stele în ochi,, domnule Panticus , spuse repetând un salut al unui cosmopoet de pe Terra .

      - Cu ce treburi pe la noi Qawo KL , nu ai mai fost pe la noi de doi ani lumina .

      - Ai o expeditie !

      - De ce tipati , la mine , v-am gresit cu ceva ?

      - Taci si asculta !

      - Orion nu putea sa creada ca un domn atât de pasnic , vorbeste atât de rastit .

      - Auzi , Orion , cei de la facultate ti-au dat o misiune îl întrerupse , nepoliticos , Panticus .

      - Recunosc , ca am o misiune ...... sa elucidez o enigma .

      - Si de ce nu descoperi , sunt multe lucruri nedesoperite , tufa de Marte .

      - Bine , domnule Qawo , asteptati putin ca trebuie sa raspund la nava de transmitere . Venisera medicamentele de la Academia Medicala a Universului. Luase pilulele de teleportare si îi aratase domnului KL .

      - Qawo , am consultat pe computerul meu o cercetare , referitor la Enigma Craniului de Cristal , din metropola noastra .

      - Si vei fi interesat sa afli adevarul acestui craniu care s-a descoperit în jurul anului 1927 . Putine persoane au descifrat , codul acestui Craniu de Cristal .

      Se presupune ca ar contine , toate planurile marilor constructii din Univers .

      - Domnule KL , eu va respect pentru tot ce spuneti dumneavoastra dar trebuie sa ma întorc în timp , prin anul 27 dupa Hristos , cu ajutorul pilulei timpului .

      - Pleci singur , te aventurezi singur în aceasta peripetie ?

      - Evident ca nu , voi lua cu mine celebrul arheolog , Paba care ma va ajuta sa descifrez enigma .

      Domnul Orion Panticus îi urase succes în survolarea spatiului aerian al orasului , cu ajutorul aeronavei cu propulsie pe baza eoliana .

      Îsi luase loc pe scaunul mintii , si îi transmise telepatic lui Paba : - Prietene , te rog ajuta-ma într-o misiune . Dupa asta , te astept la mine în birou . Iesii din transa telepatica , îsi lua aparatul de fotografiat cu laser , computerul vorbitor care încapea în buzunarul hainei sale , un scut si o cutie pentru protejarea Craniului de Cristal . Se facuse o lumina puternica si aparuse amicul sau .

      - Ce faci , prietene , am primit mesajul si m-am bucurat ca mergem într-o misiune ; .......... dar ce misiune , ai tu , de facut ?

      - Sa descopar o enigma .

      - Ce enigma ?

      - Misterul Craniului de Cristal din orasul nostru preistoric . Acum suntem în epoca constructiilor din Titan , trebuie sa luam doar pastila timpului si o sa ajungem , cât ai clipi în preistorie .

      Luara cei doi acele pilule si pornira în descoperirea unei taine vechi de 2963 de

      ani .

      Aceste medicamente , erau progamate sa îi duca în vechiul Gapel . În preistorie , orasul se numea Gapel . Cei doi arheologi , au ramas surprinsi de ce vad .Într-o poiana luxurianta se gasea doar un altar din bazalt , în forma de pentagon . Pe toate laturile altarului se gaseau desene rupestre . Se vedea clar ca populatia care a construit acest lacas de cult avea cultul focului . Craniul de Cristal era pus în centrul încaperii , pe un soclu de plantina . Acest soclu avea o înaltime de doi metri , diametrul partii superioare masura 50 de centrimetri . Postamentul este împobit cu diamante si briliante . La temelia coloanei se afla o inscriptie . Precizeaza faptul ca acest Craniu de Cristal si Altarul Universului dateaza din anul 999 înainte de Hristos si a fost ridicat de zeul Gapel , care era zeul focului si al Universului .

      Cei doi arheologi , si-au luat masuri de siguranta pentru eventualele capcane. S-au protejat cu scut , greu de perforat . Când au luat Craniul de Cristal , a tâsnit o sageata din interiorul coloanei , iar pietrele pretioase au scos o lumina foarte puternica , care a luminat încaperea întunecata . Daca nu ar fi existat acel scut , soarta lor ar fi fost pecetluita .

      - Orion , gata cu pozele , hai sa iesim din locul acesta blestemat !

      - Paba te rog pune în cutia speciala , soclu si Craniul de Cristal .

      Cei doi au iesit din Altarul Universului , si luara pilula timpului . Acum , au pus mâna pe cel mai greu craniu din Univers , nici un craniu descoperit vreodata nu era asa greu , avea 20 de kilograme , iar soclu 10 kilograme . Cei doi prietenii au ajuns , în Epoca Titanului cu marea captura de 30 de kilograme .

      Craniul de Cristal a fost pus într-o camera speciala ,iar în aceea încapere se gasea un computer care a sustras toata informatia . Toate aceasta operatiune a durat o zi si o noapte . Iar finalul craniului de cristal , a fost sumbru , el s-a autodistrus . Concluzia celor doi arheologi a fost una interesanta . Craniul nu a putut sa reziste pentru ca i-a fost sters creierul , si fara inteligenta s-a autodistrus .

      - Paba , ai vazut ca fara Materia cenusie acest craniu nu a vrut sa traiasca ?

      - Orion , cred ca acest mister ne-a învatat ceva . Trebuie sa luam exemplul craniului . Sa asimilam multe cunostinte din toate domeniile .

      Informatiile adunate au limpezit multe lucruri neelucidate pâna atunci . Istoria fiecarui popor a fost descoperita . Cum s-a construit Stonehenge , Marile piramide din Univers , Turnul Babilon , Luna , Terra , Sfinxul si multe lucruri care pâna în anul 2990 erau adevarate enigme .

      Paba X 40 si Orion Panticus au fost numiti de Universitatea de Istorie si Arheologie , geniile anului 2990 . Erau cei mai importanti oameni , au fost pusi în cartea Titanii Universului . În accea carte toate geniile erau scrise cu litere de aur. Panticus Orion a fost sters de pe lista neagra , care continea oameni care nu au contribuit la descoperirea unor enigme sau la inventia unui obiect .

      Cei doi prieteni au construit o baza de cercetare pe planeta Pluto .

© Copyright Victor Vicos
Sursa :   Nordlitera


Articol preluat din Arhiva SFera Online [www.sferaonline.ro].
SFera Online v.3 Final Edition - arte vizuale şi literatură de anticipaţie
Toate drepturile rezervate. Copyright © 2001 - 2011 SFera Online | © 2011 - 2014 Arhiva SFera Online